+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több érdeklődő, kevesebb kérdés
2016. október 28. péntek 16:29 - Keszthely
Több érdeklődő, kevesebb kérdés
Tizenöt érdeklődő, három kérdező, alig több mint fél óra időtartam – ez számokban az önkormányzat tegnapi közmeghallgatása. A törvény által kötelezően megtartandó közmeghallgatáson téma volt Zámori városrészt többször elárasztó csapadékvíz, az épített örökség, parkolók állapota és a Laky Demeter közben található, felújításra szoruló játszótér is. Ez utóbbival kapcsolatban egy 240 aláírást tartalmazó petíciót is átadtak a polgármesternek.

„Az elmúlt közel öt évben több olyan alkalommal volt olyan esemény, amikor nagyobb mennyiségű eső zúdult le erre a településrészre, akik ott laknak, azok tudják, sajnos ez a beruházás azt a célt, amit el kellett volna, hogy érjen, nem érte el.” - a Zámor visszatérő problémájával kapcsoltban volt észrevétele Weller-Jakus Tamásnak. A városrészben élő férfi szerint a 2011-ben, 136 millió forintért épült záportározó nem látja el szerepét. A férfi azt kérdezte a városvezetőktől, hogy tettek-e lépést a probléma megoldására és a szerinte hibásan teljesített beruházás felelősének megtalálására. 

„Az hogy hibás teljesítés, ilyen vádakkal illetni egy lezárt, minden szabálynak megfelelő beruházást, túlzásnak tartom.” - válaszában Ruzsics Ferenc elmondta, hogy az öt éve épült objektum célja a csapadékvíz megszűrése és nem a tárolása. A polgármester hozzátette, a rég nem látott, extrém mennyiségű csapadék más városokban is hasonló helyzetet idézett elő. Ruzsics Ferenc azt is elmondta, hogy több intézkedés mellett a DRV nagyobb kapacitású szennyvízvezetéket fog beépíteni a városrészben.

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesületet is képviselő Wellner-Jakus Tamás továbbá kifogásolta a Hullám és a Balaton Szálló, valamint az a mögötti parkoló állapotát, de megemlítette városi könyvtár körüli megállóhelyek színvonalát is. Ezekre a kérdésekre is a polgármester válaszolt, elmondta, hogy a könyvtár körüli parkolóval nem kívánnak foglalkozni, amíg nincs eredménye a város által benyújtott Top pályázatnak, mely ezt a területet is érinti. A Balaton Szálló és mögötte lévő parkoló nem az önkormányzaté. A város a lehetőségei szerinti lépéseket megtette a tulajdonosok felé. A jelenlegi információk szerint ez ügyben előrelépés várható. 

„Az újabb információk szerint a Balaton Szállónál tulajdonosváltozás történt. Én nagyon remélem, hogy ez a hír igaz és az a hír is igaz, hogy a Balaton Szálló felújítása előbb-utóbb meg fog történni.” - nyilatkozta a polgármester. 

A második hozzászóló a Lovassy utca és környékével kapcsolatos problémáit mondta el. Tar István kifogásolta az Ady Endre utca irányába húzódó járda állapotát, a labdarúgó pálya rossz hálófogóját és a Rákóczi téri óvoda mögötti rendszeres illegális hulladéklerakást. A válaszok közt elhangzott, hogy a jövő évi költségvetésben megoldást keresnek a járda felújítására és a városüzemeltetés által már ismert hulladékgondok megszüntetésére.

A közmeghallgatás harmadik és egyben utolsó felszólalója Borbélyné Molnár Edit és férje voltak, akik 240 támogató aláírást gyűjtöttek össze a Laky Demeter közben található játszótér felújításáért. A polgármester megköszönte a megkeresést és elmondta, hogy a város ezzel foglalkozó társasága, a GESZ folyamatosan törekszik arra, hogy minden évben felújítsanak egy-egy játszóteret. Lehetőségeik szerint a következő évben erre is sort kerítenek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó