+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több érdeklődő, kevesebb kérdés
2016. október 28. péntek 16:29 - Keszthely
Több érdeklődő, kevesebb kérdés
Tizenöt érdeklődő, három kérdező, alig több mint fél óra időtartam – ez számokban az önkormányzat tegnapi közmeghallgatása. A törvény által kötelezően megtartandó közmeghallgatáson téma volt Zámori városrészt többször elárasztó csapadékvíz, az épített örökség, parkolók állapota és a Laky Demeter közben található, felújításra szoruló játszótér is. Ez utóbbival kapcsolatban egy 240 aláírást tartalmazó petíciót is átadtak a polgármesternek.

„Az elmúlt közel öt évben több olyan alkalommal volt olyan esemény, amikor nagyobb mennyiségű eső zúdult le erre a településrészre, akik ott laknak, azok tudják, sajnos ez a beruházás azt a célt, amit el kellett volna, hogy érjen, nem érte el.” - a Zámor visszatérő problémájával kapcsoltban volt észrevétele Weller-Jakus Tamásnak. A városrészben élő férfi szerint a 2011-ben, 136 millió forintért épült záportározó nem látja el szerepét. A férfi azt kérdezte a városvezetőktől, hogy tettek-e lépést a probléma megoldására és a szerinte hibásan teljesített beruházás felelősének megtalálására. 

„Az hogy hibás teljesítés, ilyen vádakkal illetni egy lezárt, minden szabálynak megfelelő beruházást, túlzásnak tartom.” - válaszában Ruzsics Ferenc elmondta, hogy az öt éve épült objektum célja a csapadékvíz megszűrése és nem a tárolása. A polgármester hozzátette, a rég nem látott, extrém mennyiségű csapadék más városokban is hasonló helyzetet idézett elő. Ruzsics Ferenc azt is elmondta, hogy több intézkedés mellett a DRV nagyobb kapacitású szennyvízvezetéket fog beépíteni a városrészben.

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesületet is képviselő Wellner-Jakus Tamás továbbá kifogásolta a Hullám és a Balaton Szálló, valamint az a mögötti parkoló állapotát, de megemlítette városi könyvtár körüli megállóhelyek színvonalát is. Ezekre a kérdésekre is a polgármester válaszolt, elmondta, hogy a könyvtár körüli parkolóval nem kívánnak foglalkozni, amíg nincs eredménye a város által benyújtott Top pályázatnak, mely ezt a területet is érinti. A Balaton Szálló és mögötte lévő parkoló nem az önkormányzaté. A város a lehetőségei szerinti lépéseket megtette a tulajdonosok felé. A jelenlegi információk szerint ez ügyben előrelépés várható. 

„Az újabb információk szerint a Balaton Szállónál tulajdonosváltozás történt. Én nagyon remélem, hogy ez a hír igaz és az a hír is igaz, hogy a Balaton Szálló felújítása előbb-utóbb meg fog történni.” - nyilatkozta a polgármester. 

A második hozzászóló a Lovassy utca és környékével kapcsolatos problémáit mondta el. Tar István kifogásolta az Ady Endre utca irányába húzódó járda állapotát, a labdarúgó pálya rossz hálófogóját és a Rákóczi téri óvoda mögötti rendszeres illegális hulladéklerakást. A válaszok közt elhangzott, hogy a jövő évi költségvetésben megoldást keresnek a járda felújítására és a városüzemeltetés által már ismert hulladékgondok megszüntetésére.

A közmeghallgatás harmadik és egyben utolsó felszólalója Borbélyné Molnár Edit és férje voltak, akik 240 támogató aláírást gyűjtöttek össze a Laky Demeter közben található játszótér felújításáért. A polgármester megköszönte a megkeresést és elmondta, hogy a város ezzel foglalkozó társasága, a GESZ folyamatosan törekszik arra, hogy minden évben felújítsanak egy-egy játszóteret. Lehetőségeik szerint a következő évben erre is sort kerítenek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus