+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
2016. november 3. csütörtök 16:02 - Alsópáhok
Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
Zárt helyen, kényelmes körülmények között öltözhetnek mostantól az alsópáhoki önkéntes tűzoltók. Az önkormányzat az egyesület születésnapja alkalmából készíttetett egy öltözőfalat, ahol a lánglovagok felszerelése és az egyenruhájuk is helyet kapott. A tűzoltóknak fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt indulhassanak el egy bevetésre, hiszen egy tűzesetnél, vagy balesetnél minden perc számít.

Új öltőzőt kapott a 121 éves alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A lánglovagok elsősorban a hagyományőrzést és a versenyzést részesítik előnyben, de néhány éve a település és a környék katasztrófavédelmében is részt vesznek. Az egyesület születésnapja alkalmából az önkormányzat kialakított számukra egy fedett tárolót, ahol helyet kaptak az eszközeik, illetve egy-egy vonulás esetén öltözőként is funkcionál.      

„Erre nagy szükségünk volt, mivel az autó is megérkezett, tehát annak is helyet kellett találni. A vonulásokhoz be kell öltözni ugyanúgy, mint a hivatásos tűzoltóknak. Eddig ezt az udvar közepén tettük meg, ha esett, ha fújt. Most normális, száraz körülmények között, az előírásoknak megfelelően fogjuk ezt végrehajtani.” - mondta Töreki Tibor, a tűzoltók parancsnoka.

Az alsópáhoki önkormányzat rendkívül jó kapcsolatot ápol a tűzoltókkal. A település számára nagyon fontos a közösség megtartó ereje és a fiatalok otthon tartása. A sikert sikerre halmozó önkéntes egyesület nagyon népszerű a faluban, sok fiatal vesz részt a munkában, nemrégiben pedig a fiúcsapat is újjá alakult. A település önkormányzata évről-évre igyekszik támogatni a lánglovagokat, és már a jövőre nézve is vannak terveik.

„Mivel a gyerekek nagyon lelkesek, hetente többször edzenek, évek óta többször edzenek, úgy határoztunk, hogy a sportcentrumunkban egy külön pályát építünk az ő részükre. Eddig egymást zavarták a sportolókkal, focistákkal, öregfiúkkal, aktív labdarugókkal. Szeretnénk, ha jövő falunapra egy vadonatúj tűzoltó gyakorlópályát tudnánk átadni a részükre, ahol csak ők fognak tudni gyakorolni.” - tájékoztatott Czigány Sándor polgármester.

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, rendkívül fontos a lánglovagok munkája, hiszen nem csak életet menthetnek, de a versenyek során a település hírét is elviszik szerte az országban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó