+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
2016. november 3. csütörtök 16:02 - Alsópáhok
Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
Zárt helyen, kényelmes körülmények között öltözhetnek mostantól az alsópáhoki önkéntes tűzoltók. Az önkormányzat az egyesület születésnapja alkalmából készíttetett egy öltözőfalat, ahol a lánglovagok felszerelése és az egyenruhájuk is helyet kapott. A tűzoltóknak fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt indulhassanak el egy bevetésre, hiszen egy tűzesetnél, vagy balesetnél minden perc számít.

Új öltőzőt kapott a 121 éves alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A lánglovagok elsősorban a hagyományőrzést és a versenyzést részesítik előnyben, de néhány éve a település és a környék katasztrófavédelmében is részt vesznek. Az egyesület születésnapja alkalmából az önkormányzat kialakított számukra egy fedett tárolót, ahol helyet kaptak az eszközeik, illetve egy-egy vonulás esetén öltözőként is funkcionál.      

„Erre nagy szükségünk volt, mivel az autó is megérkezett, tehát annak is helyet kellett találni. A vonulásokhoz be kell öltözni ugyanúgy, mint a hivatásos tűzoltóknak. Eddig ezt az udvar közepén tettük meg, ha esett, ha fújt. Most normális, száraz körülmények között, az előírásoknak megfelelően fogjuk ezt végrehajtani.” - mondta Töreki Tibor, a tűzoltók parancsnoka.

Az alsópáhoki önkormányzat rendkívül jó kapcsolatot ápol a tűzoltókkal. A település számára nagyon fontos a közösség megtartó ereje és a fiatalok otthon tartása. A sikert sikerre halmozó önkéntes egyesület nagyon népszerű a faluban, sok fiatal vesz részt a munkában, nemrégiben pedig a fiúcsapat is újjá alakult. A település önkormányzata évről-évre igyekszik támogatni a lánglovagokat, és már a jövőre nézve is vannak terveik.

„Mivel a gyerekek nagyon lelkesek, hetente többször edzenek, évek óta többször edzenek, úgy határoztunk, hogy a sportcentrumunkban egy külön pályát építünk az ő részükre. Eddig egymást zavarták a sportolókkal, focistákkal, öregfiúkkal, aktív labdarugókkal. Szeretnénk, ha jövő falunapra egy vadonatúj tűzoltó gyakorlópályát tudnánk átadni a részükre, ahol csak ők fognak tudni gyakorolni.” - tájékoztatott Czigány Sándor polgármester.

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, rendkívül fontos a lánglovagok munkája, hiszen nem csak életet menthetnek, de a versenyek során a település hírét is elviszik szerte az országban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó