Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
2016. nov. 3. csütörtök | Alsópáhok
Új öltözőt kaptak a páhoki tűzoltók
Zárt helyen, kényelmes körülmények között öltözhetnek mostantól az alsópáhoki önkéntes tűzoltók. Az önkormányzat az egyesület születésnapja alkalmából készíttetett egy öltözőfalat, ahol a lánglovagok felszerelése és az egyenruhájuk is helyet kapott. A tűzoltóknak fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt indulhassanak el egy bevetésre, hiszen egy tűzesetnél, vagy balesetnél minden perc számít.

Új öltőzőt kapott a 121 éves alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A lánglovagok elsősorban a hagyományőrzést és a versenyzést részesítik előnyben, de néhány éve a település és a környék katasztrófavédelmében is részt vesznek. Az egyesület születésnapja alkalmából az önkormányzat kialakított számukra egy fedett tárolót, ahol helyet kaptak az eszközeik, illetve egy-egy vonulás esetén öltözőként is funkcionál.      

„Erre nagy szükségünk volt, mivel az autó is megérkezett, tehát annak is helyet kellett találni. A vonulásokhoz be kell öltözni ugyanúgy, mint a hivatásos tűzoltóknak. Eddig ezt az udvar közepén tettük meg, ha esett, ha fújt. Most normális, száraz körülmények között, az előírásoknak megfelelően fogjuk ezt végrehajtani.” - mondta Töreki Tibor, a tűzoltók parancsnoka.

Az alsópáhoki önkormányzat rendkívül jó kapcsolatot ápol a tűzoltókkal. A település számára nagyon fontos a közösség megtartó ereje és a fiatalok otthon tartása. A sikert sikerre halmozó önkéntes egyesület nagyon népszerű a faluban, sok fiatal vesz részt a munkában, nemrégiben pedig a fiúcsapat is újjá alakult. A település önkormányzata évről-évre igyekszik támogatni a lánglovagokat, és már a jövőre nézve is vannak terveik.

„Mivel a gyerekek nagyon lelkesek, hetente többször edzenek, évek óta többször edzenek, úgy határoztunk, hogy a sportcentrumunkban egy külön pályát építünk az ő részükre. Eddig egymást zavarták a sportolókkal, focistákkal, öregfiúkkal, aktív labdarugókkal. Szeretnénk, ha jövő falunapra egy vadonatúj tűzoltó gyakorlópályát tudnánk átadni a részükre, ahol csak ők fognak tudni gyakorolni.” - tájékoztatott Czigány Sándor polgármester.

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, rendkívül fontos a lánglovagok munkája, hiszen nem csak életet menthetnek, de a versenyek során a település hírét is elviszik szerte az országban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

| 2023. feb. 28. kedd 12:29 | Alsópáhok
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezett túrát a hétvégén a hóvirágmezőkre.
| 2023. jan. 9. hétfő 15:49 | Alsópáhok/Keszthely
Az alsópáhoki ÖTE első túrájának úticélja Szendrey Júlia emlékszobája volt.
| 2016. okt. 11. kedd 15:50 | Balatongyörök
A Györöki Hamutiprók ezentúl egy 23 éves, felújított autóval is indulhatnak a bevetésekre.
| 2013. szep. 16. hétfő 16:50 | Balatongyörök
Az országos szemétszedő akcióban az esős idő ellenére is sokan ragadtak kesztyűt és szemeteszsákot.
| 2024. már. 19. kedd 19:15 | Zalaegerszeg
Keszthelyen is látható alkotása a zalaegerszegi művésznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.