+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adománycsomagot osztanak
2016. december 21. szerda 11:17 - Keszthely
Adománycsomagot osztanak
A Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete mint minden évben, az idén is felmérte a városban és a járás területén, hogy hány rászoruló családnak, egyedül álló személynek tudnák széppé tenni az ünnepeket. Élelmiszergyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként 251 családon tudnak segíteni. Az adomány csomagok mellett az Élelmiszerbank is biztosítja 24-ig a kenyeret és a pékárut.

A Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének munkatársai december 19-től csomagolják és osztják a nélkülözők támogatására az élelmiszert. Kapcsándy Mária területi vezető azt mondja évek óta a Karácsonyt megelőző időszakban gyűjtést szerveznek. Tartós élelmiszerekre van szükség, ami különösen az ünnepi időszakokban jelent nagy segítséget. A téli időszakban mindig több a segítséget kérők száma a Vöröskeresztnél. Nem csak a városban élő rászorulók, hanem a járásban élők is kapnak  élelmiszert. Kétszázötvenegy családba jut az összegyűjtött közel két tonna tartós élelmiszerből. Ahol gyermekek élnek ott még játék is kerül a csomagba.

Hazánk  legnagyobb humanitárius szervezetének munkatársai  Keszthelyen jól összehangoltan oldják meg a csomagok eljuttatását. Már októberben összeírták, hogy hol van szükség segítségre. Koordinálva könnyebben megy az adomány kiosztása is, hiszen mindenki időpontra érkezik, így nincs tömeg - adott tájékoztatást Kapcsándy Mária.

Az adakozók biztosan jó helyre adták az adományukat. Szebbé, biztonságosabbá téve sok ember Karácsonyát, mert  mindenki megkapja az élelmiszert ünnepek előtt. 

Hegedüs Éva - kesztehlyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó