+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új év, új dallamok
2017. január 3. kedd 15:52 - Keszthely
Új év, új dallamok
Jazz zenével indult az új év a Balaton Színházban. A január elsejei koncerten a hévízi Happy Dixieland Band varázsolt fergeteges hangulatot, az est fényét Berki Tamás jazzénekes és a szombathelyi Happy Jazz Dance tánccsoport emelte. Az újévi koncertre nem csak helybéliek voltak kíváncsiak, a zsúfolásig telt nézőtéren mindenki nagyon jól szórakozott.

A Happy Dixieland Band a jazz zene ismert dallamaival szórakoztatta a helyi és környékbeli közönséget. A zenekar számos slágerzenét játszik, de törekednek a változatosságra és a megújulásra is. A tagoknak sokszor nehezére esik kiválasztani az aktuális koncert dalait, hiszen több órányi zene áll a rendelkezésükre. A hévízi banda nagyon népszerű, sokan távolabbról is eljöttek meghallgatni őket.  

„Követjük őket folyamatosan, amióta megalakultak. A barátnőm német, de őt is becibáltam már, tehát jövünk.” - mondta az egyik néző, Mihályfi Gabriella.

„Az egyik családtagunk zenekartag, de ennek ellenére nagyon szeretjük az itteni összejöveteleket. Remélem, hogy sokszor fogunk részesei lenni az újévi és az egyéb keszthelyi rendezvényeknek.” - hangsúlyozta egy másik koncertlátogató, Rompos Jenő.

A zenekar 2011-ben alakult meg Hévízen, azóta pedig számos programon felléptek. 2016-ban is nagyon sikeres évet zártak, és az idei évre is vannak már szervezett koncertjeik. A csapat minden tagja számára nagy élményt és megtiszteltetést jelentett, hogy ők nyithatták meg a 2017-es kulturális évadot a Balaton Színházban.    

„Nagyon-nagyon nagy élmény volt, és a közönség reakciói is azt gondolom, hogy azt mutatják, hogy ők is nagyon élvezték. Úgyhogy egy kiváló hangulatú este volt, az pedig külön öröm számunkra, hogyha távolabbról is jönnek, és meghallgatnak minket. Ez azt mutatja, hogy egyre jobban ismert a zenekar, úgyhogy ez egy pozitív visszajelzés a számunkra.” - mesélte a zenekar vezetője, Babos Lajos.

Az újévi koncertet a szombathelyi Happy Jazz Dance tánccsoport műsora is színesítette, valamint közreműködött Berki Tamás jazzénekes is. A Happy Dixieland Band nagyon jó kapcsolatot ápol a zenésszel, több alkalommal is felléptek már együtt. Berki Tamás azt vallja, hogy a színpadon álló művészek szerepe a szórakoztatás. Különösen fontos ez egy újévi koncert alkalmával, amikor még mindenki örömtelien és bizakodva tekint a következő 365 nap elé.                 

„A legjobb az, hogy ha az a fajta elképesztő öröm, amit az előadó érez, amikor muzsikál vagy énekel, az megy át valahogy a közönséghez, és attól lesznek boldogok. Én például, amikor énekelek, nem kell hozzá sem alkohol, sem semmilyen szer, én boldog leszek tőle, és telítődöm a boldogsággal, és ez valahogy úgy kifolyik, és átárad a közönségre, és vissza is jön.” - emelte ki a jazzénekes.

A jó hangulatú újévi koncertet számos más program követi idén is a Balaton Színházban. A dixieland kedvelői pedig 2017-ben is találkozhatnak a helyi és környékbeli rendezvényeken a Happy Dixieland Banddel.

Regman Karola - Keszthelyi TV              

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár