Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új év, új dallamok
2017. jan. 3. kedd | Keszthely
Új év, új dallamok
Jazz zenével indult az új év a Balaton Színházban. A január elsejei koncerten a hévízi Happy Dixieland Band varázsolt fergeteges hangulatot, az est fényét Berki Tamás jazzénekes és a szombathelyi Happy Jazz Dance tánccsoport emelte. Az újévi koncertre nem csak helybéliek voltak kíváncsiak, a zsúfolásig telt nézőtéren mindenki nagyon jól szórakozott.

A Happy Dixieland Band a jazz zene ismert dallamaival szórakoztatta a helyi és környékbeli közönséget. A zenekar számos slágerzenét játszik, de törekednek a változatosságra és a megújulásra is. A tagoknak sokszor nehezére esik kiválasztani az aktuális koncert dalait, hiszen több órányi zene áll a rendelkezésükre. A hévízi banda nagyon népszerű, sokan távolabbról is eljöttek meghallgatni őket.  

„Követjük őket folyamatosan, amióta megalakultak. A barátnőm német, de őt is becibáltam már, tehát jövünk.” - mondta az egyik néző, Mihályfi Gabriella.

„Az egyik családtagunk zenekartag, de ennek ellenére nagyon szeretjük az itteni összejöveteleket. Remélem, hogy sokszor fogunk részesei lenni az újévi és az egyéb keszthelyi rendezvényeknek.” - hangsúlyozta egy másik koncertlátogató, Rompos Jenő.

A zenekar 2011-ben alakult meg Hévízen, azóta pedig számos programon felléptek. 2016-ban is nagyon sikeres évet zártak, és az idei évre is vannak már szervezett koncertjeik. A csapat minden tagja számára nagy élményt és megtiszteltetést jelentett, hogy ők nyithatták meg a 2017-es kulturális évadot a Balaton Színházban.    

„Nagyon-nagyon nagy élmény volt, és a közönség reakciói is azt gondolom, hogy azt mutatják, hogy ők is nagyon élvezték. Úgyhogy egy kiváló hangulatú este volt, az pedig külön öröm számunkra, hogyha távolabbról is jönnek, és meghallgatnak minket. Ez azt mutatja, hogy egyre jobban ismert a zenekar, úgyhogy ez egy pozitív visszajelzés a számunkra.” - mesélte a zenekar vezetője, Babos Lajos.

Az újévi koncertet a szombathelyi Happy Jazz Dance tánccsoport műsora is színesítette, valamint közreműködött Berki Tamás jazzénekes is. A Happy Dixieland Band nagyon jó kapcsolatot ápol a zenésszel, több alkalommal is felléptek már együtt. Berki Tamás azt vallja, hogy a színpadon álló művészek szerepe a szórakoztatás. Különösen fontos ez egy újévi koncert alkalmával, amikor még mindenki örömtelien és bizakodva tekint a következő 365 nap elé.                 

„A legjobb az, hogy ha az a fajta elképesztő öröm, amit az előadó érez, amikor muzsikál vagy énekel, az megy át valahogy a közönséghez, és attól lesznek boldogok. Én például, amikor énekelek, nem kell hozzá sem alkohol, sem semmilyen szer, én boldog leszek tőle, és telítődöm a boldogsággal, és ez valahogy úgy kifolyik, és átárad a közönségre, és vissza is jön.” - emelte ki a jazzénekes.

A jó hangulatú újévi koncertet számos más program követi idén is a Balaton Színházban. A dixieland kedvelői pedig 2017-ben is találkozhatnak a helyi és környékbeli rendezvényeken a Happy Dixieland Banddel.

Regman Karola - Keszthelyi TV              

| 2024. jan. 15. hétfő 15:00 | Vonyarcvashegy
Pohárköszöntőre hívták a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek vezetőit.
| 2024. jan. 2. kedd 16:16 | Keszthely
Hangosan és nagy számban búcsúztatták az óévet Keszthelyen.
| 2024. jan. 2. kedd 15:05 | Keszthely
Fejlesztésekről, feladatokról, tervekről is szó esett az újévi fogadáson.
| 2024. jan. 2. kedd 14:56 | Keszthely
Klasszikusok, filmzenék,operettek és rock&roll dallamok is felcsendültek.
| 2023. jan. 30. hétfő 16:10 | Gyenesdiás
Az újévi pohárköszöntőn a tavalyi eredményekről és az idei tervekről is beszéltek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.