Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Értékelték az évet Vonyarcvashegyen
2024. jan. 15. hétfő | Vonyarcvashegy
Értékelték az évet Vonyarcvashegyen
Ismét megtartották a hagyományos újévi pohárköszöntőt Vonyarcvashegyen. A Művelődési Házban szervezett ünnepségre a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek képviselőit hívták meg. Az esemény jó alkalom arra, hogy értékeljék az elmúlt évet, és az idei tervekről is beszámoljanak.

Vonyarcvashegy 2023-ban is töretlen népszerűségnek örvendett a turisták körében. A település strandja évek óta teltházzal üzemel, nem csak a vendégek, hanem a helyiek is szívesen keresik fel a fürdőhelyet. A Kék Hullám Zászló minősítésen ezúttal is öt csillagot érdemeltek ki, de az országban elsőként kapták meg a Magyarország Kincsei Vízparti Strand védjegyet. A fürdőhely évről évre fejlődik, ugyanakkor a település más részein is folyamatosak a beruházások. A településvezetés úgy látja, a siker kulcsa abban van, hogy csapatban gondolkodnak és dolgoznak.

„Vonyarcvashegy nagyközség szemlélete szerint a bennünk lévő tudást, szorgalmat, tehetséget, jóakaró szándékot szeretnénk előtérbe állítani, kiaknázni. Ez lehet fizikai vagy elméleti tudás, vagy éppen kapcsolati tőke, a lényeg a tudásmegosztás. Az emberek manapság egyre jobban eltávolodnak egymástól, kellenek a közös célok, a közös tervek, hogy újra egymásra találjanak és közösségként éljék meg az életüket. Ehhez nagyon fontos, hogy olyan programokat szervezzünk, olyan embereket, kollégákat, akik kitartóak és lojálisak.” - tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A település polgármestere elmondta, Vonyarcvashegy költségvetése stabil és nincs hitelük. A lakosság száma folyamatosan nő, és nagyon népszerű a tavaly megnyitott mini bölcsőde. Ide jelenleg 12 gyerek jár, az óvodába pedig 63. Kiemelten fontosnak tartják az úgynevezett közérzetjavító intézkedéseket, ennek érdekében folyamatosan virágosítanak.

2023 programokban is bővelkedett a településen. A két boros, valamint a sörfesztivál nagyon népszerű volt, de a Művelődési Házban szervezett kiállításokon is sok volt az érdeklődő.

„Vonyarc nagyon erős a gasztronómiai rendezvényekben, és bővült is a tavalyi évben. Nagyon nagy sikerrel sikerült tavasszal megrendezni például a Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivált. Ezen kívül nagy volt az élet természetesen a szabadtéri színpadnál is, színházi előadások, mozivetítések kerültek megrendezésre, úgyhogy egy nagyon gazdag nyári programkínálattal rukkoltunk elő, és nagyon látogatott volt. Természetesen az ősszel visszaköltöztünk a Művelődési Házba, nagyon sok felújítást végeztünk, és nagyon sok érdeklődő keresett meg minket.” - emelte ki Osvald Bálint, a vonyírcvashegyi Művelődési Ház vezetője.

A pohárköszöntőn fellépett a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kvartettje. A jó hangulatról a vonyarci kötődésű Babos-Piller Jazz Duó gondoskodott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. jan. 22. hétfő 16:08 | Gyenesdiás
A településen az idén is újévi pohárköszöntőn számoltak be az eredményekről és a tervekről.
| 2023. jan. 30. hétfő 16:10 | Gyenesdiás
Az újévi pohárköszöntőn a tavalyi eredményekről és az idei tervekről is beszéltek.
| 2022. már. 9. szerda 15:02 | Gyenesdiás
Vállakozói Szezonnyitót tartottak Gyenesdiáson kedden este.
| 2019. jan. 15. kedd 09:13 | Vonyarcvashegy
Sikeres volt az elmúlt év Vonyarcvashegyen. Újévi pohárköszöntőn értékelt a polgármester.
| 2016. jan. 19. kedd 14:17 | Keszthely
Sikeres évről és nagy tervekről adott számot Gyenesdiás Polgármestere a már hagyományos rendezvényen
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:03
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
A szomszéd vár
19:27
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.