Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Köszönet és elismerések Gyenesdiáson
2024. jan. 22. hétfő | Gyenesdiás
Köszönet és elismerések Gyenesdiáson
Nőtt a lakosság és a vállalkozók száma is Gyenesdiáson. A település hagyományos újévi pohárköszöntőjén elhangzott, a nehézségek ellenére is sikeres évet zártak mind a fejlesztések, mind a turizmus, mind pedig a programok tekintetében. Az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordítottak az ökotudatosságra és a családbarát szemléletre.

Gyenesdiás egyik fő bevételi forrása a turizmus. A település strandjai nyáron teltházzal üzemelnek, de a főszezonon kívül is igyekeznek vendégeket csábítani a községbe. Gyenesdiás a vállalkozóknak is vonzó. Mintegy 860 cég székhelye vagy telephelye található itt, jó részük a 25 hektáros ipari parkban. A lakosság kényelméről is gondoskodtak, így többek között új fogászati magánpraxis nyitását támogatták, és nyomásfokozót telepítettek a zavartalan ivóvízellátás érdekében.

„A vállalkozóbarátság erősödött 2023-ban, a családbarátsággal együtt. Ezt bizonyítja, hogy az adóerő képességünk nőtt, tartalékot tudtunk képezni, befejeztük a pályázati dolgainkat. Alapvetően hogyha ezt így tekintjük, akkor az a sok-sok önerős fejlesztés, ami mindezeket kiegészítette, mind a település javára vált, hiszen már 4450 fölé nőtt a lakosság száma.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Programokban is bővelkedett Gyenesdiás 2023-ban. Továbbra is nagyon népszerűek a Traccspartik, ahol a filmes és zenei szakma hazai képviselőivel lehet találkozni. Sokan voltak a borfesztiválon, és a szüreti felvonuláson is. Az Art Udvarban szervezett koncertek is népes közönséget vonzottak, de a gasztronómiai programok – mint a Keszegfesztivál vagy a Burgonyanap – is nagy érdeklődésre tartottak számot.

„A közönség nagyon aktív volt, nagyon nyitott volt a kezdeményezéseinkre, az új kezdeményezéseinkre is. Azt mondhatom a meteorológiai nyár viszonylatában, hogy még az időjárásra sem lehet panaszunk. A szabadtéri rendezvényeink majd’ mindegyikét meg tudtuk zavartalanul rendezni. Izgatottan várjuk ezt az évet is, hiszen sok-sok új dologgal készülünk.” - emelte ki Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Az újévi pohárköszöntőn Gyenesdiás polgármestere beszámolt az elmúlt év eredményeiről. Gál Lajos köszönetet mondott a vállalkozóknak, az önkormányzati dolgozóknak, és mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a település sikereihez. Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár arról beszélt, nagy öröm, hogy fejlődnek a térség községei, és közösen gondolkoznak a szomszédos településekkel.

„A térség önkormányzatai, vállalkozói, civil szervezetei és a lakosság is mindent megtett annak érdekében, hogy jól sikerüljön a 2023-as év. Nyilván a 2024-es évről, ilyenkor az év elején, amikor az ember készül a tervekkel, célokat fogalmaz meg az idei esztendőre, látja azt, hogy vannak nehézségek, de én azt gondolom, hogy az az együttműködés és az az összefogás, ami a tavalyi évben is, meg a korábbi években is jellemezte a térségünket, és nagyon sok nehézségen tudta átsegíteni azt a térséget, biztos vagyok benne, hogy ezzel az együttműködéssel ezek a fejlesztések, fejlődések, ami a tavalyi évben is meg tudott valósulni, az az idei évben is tud folytatódni.” - tájékoztatott Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

Kiemelkedő háziorvosi tevékenységéért Gyenesdiás Nagyközségért-díjjal jutalmazták Dr. Vajda Gábort, a település háziorvosát. Szintén Gyenesdiás Nagyközségért-díjat vehetett át Pék András és Pékné Orbán Julianna kulturális értékteremtő tevékenységükért.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 15. hétfő 15:00 | Vonyarcvashegy
Pohárköszöntőre hívták a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek vezetőit.
| 2023. jan. 30. hétfő 16:10 | Gyenesdiás
Az újévi pohárköszöntőn a tavalyi eredményekről és az idei tervekről is beszéltek.
| 2022. már. 9. szerda 15:02 | Gyenesdiás
Vállakozói Szezonnyitót tartottak Gyenesdiáson kedden este.
| 2019. jan. 15. kedd 09:13 | Vonyarcvashegy
Sikeres volt az elmúlt év Vonyarcvashegyen. Újévi pohárköszöntőn értékelt a polgármester.
| 2016. jan. 19. kedd 14:17 | Keszthely
Sikeres évről és nagy tervekről adott számot Gyenesdiás Polgármestere a már hagyományos rendezvényen
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.