+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Randi a Balaton jegén
2017. január 23. hétfő 20:12 - Vonyarcvashegy
Randi a Balaton jegén
Korcsolyás szlalom versennyel, jégszobrászattal és vidám hangulattal várták a téli sportok szerelmeseit a hétvégén Vonyarcvashegyen. 2012 óta most nyílt alkalom, hogy újra jégrandit szervezzen a helyi turisztikai egyesület. A strandon kialakított jégpályán kicsik és nagyon egyaránt nagyon jól érezték magukat.

Ragyogó napsütésben csúszhattak a Balaton jegén a második vonyarci Jégrandi résztvevői. Voltak, aki korcsolyával vették birtokba a jeget, de szánkózó gyerekek is szép számmal akadtak a hétvégi rendezvényen. A szervezők ügyességi játékokkal is kedveskedtek a résztvevőknek. A csúszkálók közül sokaknak először volt alkalmuk kipróbálni a balatoni jégpályát.                     

„Szuper a hangulat, nagyon jól érzem magamat. Nekem még ilyen élményben nem volt részem, hogy a Balatonon csúszkáljak, korcsolyázzak. Kisebb tavakon szoktunk, ott ahol lakunk, a lakóhelyünkhöz közel.” - mondta az egyik korcsolyázó, Kollerné Relvalics Katalin.

A jeges élményeket nem csak a tavon, hanem a Balaton partján is megtapasztalhatták a művészet iránt érdeklődők. A II. Vonyarcvashegyi Jégszobrász Művésztelepen portrék, torzók és absztrakt alkotások is készültek, a szervezők pedig egy különleges technikával, a színezett jéggel is megpróbálkoztak. Az alkotók szívesen segítettek bárkinek, aki szerette volna kipróbálni ezt a nem mindennapi művészeti ágat.                

„A tábor résztvevői kedvük szerint faragnak, tehát nincs megszabott tematika. Előre megbeszéltük, hogy ki mit szeretne készíteni, és a munkának megfelelően próbáltunk egy-két jégtömböt megfesteni, hogy ezzel is kicsit a látványosságát növeljük a jégszobrászatnak, illetve a munkáknak.” - tájékoztatott Major Lajos, a Vonyarcvashegyi Jégszobrász Művésztelep ötletgazdája.

A jó hangulatú programra folyamatosan érkeztek a résztvevők. Sokan korcsolyát húztak a lábukra, de voltak olyanok is, akik bakancsban csúszkáltak a jégen. A Jégrandi alkalmából az egyik helyi büfé is kinyitott, itt meleg italokkal és langallóval várták a csúszkálókat. A rendezvényt a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte azzal a céllal, hogy a téli szezonban is programot kínáljon a helyieknek és az ide látogatóknak.

Azt gondolom, hogy az elmúlt pár év megmutatta azt, hogy a Balatonnál beszéljünk a szezonhosszabbítás helyett inkább arról, hogy új szezonok. Új szezonok kellenek, ezekhez az új szezonokhoz viszont feltételek. Egy ilyen feltétele a befagyott Balaton egy téli szezonnak például. Ez egy kitűnő alkalom, és kitűnően látszik, hogy tényleg ilyenkor jönnek is az emberek.” - emelte ki Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület irodavezetője.

Az első jégrandit 2012-ben szervezte meg az egyesület, azóta azonban nem fagyott be a Balaton annyira, hogy korcsolyázásra alkalmas legyen. A szervezők remélik, a következő években is igazi télben lesz részünk, és így egyre több ember fedezheti fel a tó téli varázsát.

Regman Karola - Keszthelyi TV              

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó