+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel a felvételi határidő
2017. február 15. szerda 15:03 - Keszthely
Közel a felvételi határidő
Ma éjfélig lehet véglegesíteni a jelentkezéseket a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is sokan az utolsó pillanatra hagyják jelentkezésüket. Az eduline szerint 2013-ban egy felvételiző mindössze 8 perccel a határidő előtt regisztrált a felvi.hu oldalra. A keszthelyi Georgikonon a szakstruktúra központi átalakítása miatt kevesebb szakot hirdettek, de így is bő választékot kínáltak a leendő hallgatóknak.

Szekeres Levente a Pécsi Tudományegyetem, televíziós műsorkészítő szakára adta be jelentkezését. A VSZK tanulója időben, még január közepén nyújtotta be felvételijét. 

„Számítani lehetett rá, hogy mindenki az utolsó pillanatban fogja benyújtani az ilyen dolgait. Én úgy gondolom, hogy jobb előbb, így magabiztosabb vagyok, nyugodtabban alszom, hogy minden sikerülni fog.” - nyilatkozta a fiatalember.

A leendő hallgatók a felvi.hu-n keresztül adhatják le jelentkezésüket szerda éjfélig a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Az Oktatási Hivatal szerint sokan az utolsó napokban zárják le a jelentkezéseiket. Hétfőn, kedden és szerdán is nagy roham volt az oldalon.

A felsőoktatási intézmények minden lehetséges fórumon hirdették képzéseiket, köztük a Geoergikon Kar is. Három nyílt napot tartottak, melyeken mintegy 450 érdeklődőt fogadtak. Ezen kívül részt vettek az Educatio kiállításon és számos felületen kampányoltak.

Lukács Gábor, beiskolázásért felelős dékáni megbízott: „Az osztatlan agrármérnök képzésünkhöz nagy reményeink vannak, ez egy régiúj képzés, reméljük, hogy ide sokan fognak jönni és az összes többi szak iránt is volt érdeklődés. A turizmus szak iránt is szép számmíl érdeklődtek. Én úgy gondolom, hogy ebben az elmúlt négy hónapban, amit tudtunk és vállaltunk egyébként előtte – hiszen nálunk kari tanácsi határozat szerint megy a beiskolázás – azt megtettük.” 

A szakstruktúra átalakítása miatt kevesebb szakon tudtak felvételt hirdetni a Georgikonon. De így is hat alap-, négy felsőfokú-, és az újonnan megjelnet agrármérnök osztatlan képzés közül válogathattak a jelentkezők.  Kondorosy Előd oktatási és akkreditációs dékánhelyettes azt tanácsolja, aki teheti ellenőrizze le a szerda éjféli határidő előtt a jelentezési adatait.ó: „Aki még esetleg nézi ezt az adást, nézze át mégegyszer a felvi.hu-n a jelentkezési adatait, mert sokszor előfordul, hogy bizony valaki egy téves kattintással, vagy bármi mással elúsztatja egy fél évre a jelentkezési esélyét.”

A 2016 szeptemberében indult képzésekre 111219-en adták le jelentkezésüket, közülük 74901 fő nyert felvételt valamely felsőoktatási intézménybe. A felvételi ponthatárok várhatóan  július közepére derülnek ki.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus