+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rozmár jön a Keszthelyi-öbölbe
2017. február 24. péntek 13:18 - Keszthely
Rozmár jön a Keszthelyi-öbölbe
Keszthelyen is megmártózik a Nemzet Rozmárja március 26-án. Schirilla György gyermekkori álmát váltja valóra, mikor a várhatóan négy fokos Balatonban úszik majd a strandon. A programra, amelyen a Gyenesdiási Huszárbandérium is részt vesz, hatalmas tömeget várnak.

Hazánk szinte összes jeges vizében fürdött már a Nemzet Rozmárja. Schirilla György édesapja nyomdokaiba lépve mártózik meg a néhány fokos vizekben, ezzel szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. Akciói mára már népünnepélyekké váltak, minden helyszínen hatalmas tömeg kíséri figyelemmel a fürdőzést. Március 26-án ismét a Balatonban, ezúttal Keszthelyen fog lebegni a nagyjából 4 fokos vízben. 

„Ez egy nagy álmom, hogy Keszthelyen végre úszik Schirilla Gyuri, a Nemzet Rozmárja. Nem egyedül fogok úszni, hanem jönnek majd a Gyenesdiási Huszárok is. Kis Pista, így mondja mindenki a városban ezt a népszerű tornatanárt, sportfelelőst, ő szervezi ezt a csodálatos úszást, és ők is fognak velem merülni. Ez nekem nagyon nagy öröm. Már sokszor úsztam Füreden, sokszor úsztam Almádiban, de mindig ott volt a szívemben nagyon erősen, hogy ebben a gyönyörű városban is jó lenne egy télbúcsúztató úszást csinálni, és íme eljött ennek az ideje március 26-án.” - mondta "a Nemzet Rozmárja".

Schirilla György azt mondja, az úszással nem csak az egészség megőrzése a cél, hanem a közönség szórakoztatása is. Éppen ezért hatalmas tömeget vár a keszthelyi strandra, felnőtteket, gyerekeket és sportbarátokat egyaránt. A márciusi keszthelyi mártózás a téli balatoni úszássorozat idei utolsó állomása lesz a Nemzet Rozmárja számára.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó