Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Úszva köszöntötték a tavaszt
2017. már. 27. hétfő | Keszthely
Úszva köszöntötték a tavaszt
Balatoni mártózással köszöntötte a tavaszt Keszthelyen Schirilla György és barátai. A nyolc fokos Balatonba a „Nemzet Rozmárja” mellett több helyi, vállalkozó szellemű úszó is bemerészkedett. A parton a Nagyváthy néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget.

A keszthelyi Szigetfürdőről csobbant a 8 fokos Balatonba a „Nemzet Rozmárja”. Schirilla György már számos Balaton parti településen megmártózott, Keszthelyen azonban ez volt az első fürdése. A mártózáshoz többen is csatlakoztak nem csak a városból, de Budapestről is. Az úszók többsége már számos alkalommal fürdött a jeges vizekben, így a 8 fokos Balaton nem jelentett számukra kihívást. A közönség a keszthelyi strandon szurkolt az úszóknak, akik ragyogó napsütésben merülhettek a habok közé.    

„Marcaliból jöttünk, és nem tudtuk, hogy van itt ez a műsor, de nagyon tetszett. Láttuk mikor jöttünk be már, hogy vannak itt magyar ruhás fiúk, lányok, és gondoltuk, hogy valami lesz, és akkor megnéztük. Nagyon jó.”  - mondta egy érdeklődő, Farkas Györgyné.

Schirilla György édesapja nyomdokait követte, mikor először merült a jeges vízbe. Számos alkalommal úszott mára a téli Dunában és a Balatonban is. A keszthelyi mártózással régi álma vált valóra, a jó időnek köszönhetően azonban melegebb volt a víz az általa megszokottnál. A partra érkezés előtt a csapat jókedvűen integetett a közönségnek.Merüléseivel az egészséges életmódra és a hideg víz jótékony hatásaira szeretné felhívni a figyelmet, emellett pedig cél a közönség szórakoztatása is.      

„Nagyon jól éreztem magam, csodálatos volt. Azért is éreztem jól magam, mert én megszoktam, hogy mindig 0 fokban úszom, és azért az egy sportteljesítmény. Ez pedig olyan igazi tavaszköszöntő, boldogító érzés volt. Ez nagyon fontos volt nekem, hogy itt lehettem, és nem csalódtam a drága keszthelyi barátaimban, mert mindenki itt volt, aki a szemembe nézett és mosolyogtunk. Jó volt nagyon, ez az igazság.” - mesélte Schirilla György.

A programot a Nagyváthy Néptáncegyüttes is színesítette. A csobbanás után egy környékbeli pálinkaház itókáit kóstolhatták az úszók, Schirilla György pedig egy Váci Mihály verssel köszönte meg a közönségnek a részvételt. A „Nemzet Rozmárjának” idén is számos programja lesz még országszerte, aki pedig együtt úszna vele, az legközelebb decemberben teheti majd meg.         

Regman Karola - Keszthelyi TV            

| 2023. már. 27. hétfő 15:44 | Keszthely
Negyedik alkalommal szervezték meg Keszthelyen az eseményt, melyre nagy volt az érdeklődés.
| 2022. már. 22. kedd 15:28 | Keszthely
A 4,8 fokos Balatonban mártóztak meg a tavaszköszöntő csobbanáson.
| 2020. feb. 18. kedd 10:00 | Keszthely
A víz világnapjához kötik az idei márciusi megmártózást a szervezők.
| 2017. feb. 24. péntek 13:18 | Keszthely
Márciusban Keszthelyen is megmártózik a várhatóan 4 fokos Balatonban Schirilla György.
| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is látássérült tandemesek tekerték körbe a Balatont.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.