+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti piknik
2017. április 17. hétfő 15:30 - Keszthely
Húsvéti piknik
Kötélhúzás, kiscsibék és még számos kikapcsolódási lehetőség várta a családokat a Georgikon Majormúzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban megszervezett programon a kicsik és a nagyobbak is találhattak maguknak programot, de sok játék a felnőtteket is elvarázsolta.

A nyuszisimogató volt a legnépszerűbb a Majortörténeti Múzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban több száz ember fordult meg délelőtt 11-től délután 4 óráig. A gyerekeket a számos népi játék mellett kézműves sarok is várta, de az épület falán kifeszített óriási vászonra is festhettek. Luca Budapestről érkezett a családjával, azt mondja, a talicskázáson kívül már mindent kipróbált.

„Simogattam nyuszit, festettem arra a falra, meg csináltunk nyuszikát fonálból meg papírból. Húztunk kötelet is, és majd megyünk talicskázni is. Eddig nagyon jó volt. Láttunk két pulikutyát is, amikor idejöttünk, egy fehéret meg egy barnát.” - mesélte Kovács Luca.

A talicskázás sok gyerek körében volt nagyon népszerű, de az apróságok kipróbálhatták a fatuskón járást és a hordón csúszást is. A kötélhúzásba a gyerekek mellett a felnőttek is szívesen bekapcsolódtak. Két traktor is szolgálatot teljesített, ezek az élménygazdaság területén furikáztak az utasaikkal. A Majortörténeti Múzeumban nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is nagyon jól érezték magukat.

„Az összes létező játékot, illetve talicskát, kötélhúzást, szénabálát, mindent kipróbáltunk. Már nem először vagyunk itt, minden évben jövünk, valahányszor van itt a majorban ilyen húsvéti program. Most éppen rajzolni fogunk, előtte halásztunk. Már egy kicsit le is vagyok izzadva, mert itt talicskával kellett tologatni a gyereket.” - mondta Hegedüs Kornél.

A Georgikon Majormúzeumban 2013-ban nyitotta meg kapuit az élménygazdaság, azóta várják a családokat húsvéthétfőn egy jó hangulatú programra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a kisebb gyerekektől a nagyobbakig mindenki találjon magának elfoglaltságot. A program évről évre egyre népszerűbb, sokan töltik az ünnep másnapját a szabadban.

„Mióta az élménygazdaságunkat átadtuk, azóta van ez a kora tavaszi rendezvényünk. Úgy érezzük, hogy húsvét másnapján a már egy kicsit talán a fő ünnepnapot is ki szeretnék azzal pihenni, hogy kimozdulnak. Itt az élménygazdaságunkban nagyon sok családi együttlét, játék várja őket.” - tájékoztatott Dr. Szabóné Lázár Ibolya, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A program nem csak a Keszthelyre érkező vendégek, hanem a helyiek körében is nagyon népszerű. A résztvevők mindannyian egyetértettek abban, nagyon jó kezdeményezés a múzeum húsvéti piknikje, hiszen így a család együtt, a szabadban töltheti az ünnepi hétvége utolsó napját.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó