+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti piknik
2017. április 17. hétfő 15:30 - Keszthely
Húsvéti piknik
Kötélhúzás, kiscsibék és még számos kikapcsolódási lehetőség várta a családokat a Georgikon Majormúzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban megszervezett programon a kicsik és a nagyobbak is találhattak maguknak programot, de sok játék a felnőtteket is elvarázsolta.

A nyuszisimogató volt a legnépszerűbb a Majortörténeti Múzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban több száz ember fordult meg délelőtt 11-től délután 4 óráig. A gyerekeket a számos népi játék mellett kézműves sarok is várta, de az épület falán kifeszített óriási vászonra is festhettek. Luca Budapestről érkezett a családjával, azt mondja, a talicskázáson kívül már mindent kipróbált.

„Simogattam nyuszit, festettem arra a falra, meg csináltunk nyuszikát fonálból meg papírból. Húztunk kötelet is, és majd megyünk talicskázni is. Eddig nagyon jó volt. Láttunk két pulikutyát is, amikor idejöttünk, egy fehéret meg egy barnát.” - mesélte Kovács Luca.

A talicskázás sok gyerek körében volt nagyon népszerű, de az apróságok kipróbálhatták a fatuskón járást és a hordón csúszást is. A kötélhúzásba a gyerekek mellett a felnőttek is szívesen bekapcsolódtak. Két traktor is szolgálatot teljesített, ezek az élménygazdaság területén furikáztak az utasaikkal. A Majortörténeti Múzeumban nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is nagyon jól érezték magukat.

„Az összes létező játékot, illetve talicskát, kötélhúzást, szénabálát, mindent kipróbáltunk. Már nem először vagyunk itt, minden évben jövünk, valahányszor van itt a majorban ilyen húsvéti program. Most éppen rajzolni fogunk, előtte halásztunk. Már egy kicsit le is vagyok izzadva, mert itt talicskával kellett tologatni a gyereket.” - mondta Hegedüs Kornél.

A Georgikon Majormúzeumban 2013-ban nyitotta meg kapuit az élménygazdaság, azóta várják a családokat húsvéthétfőn egy jó hangulatú programra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a kisebb gyerekektől a nagyobbakig mindenki találjon magának elfoglaltságot. A program évről évre egyre népszerűbb, sokan töltik az ünnep másnapját a szabadban.

„Mióta az élménygazdaságunkat átadtuk, azóta van ez a kora tavaszi rendezvényünk. Úgy érezzük, hogy húsvét másnapján a már egy kicsit talán a fő ünnepnapot is ki szeretnék azzal pihenni, hogy kimozdulnak. Itt az élménygazdaságunkban nagyon sok családi együttlét, játék várja őket.” - tájékoztatott Dr. Szabóné Lázár Ibolya, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A program nem csak a Keszthelyre érkező vendégek, hanem a helyiek körében is nagyon népszerű. A résztvevők mindannyian egyetértettek abban, nagyon jó kezdeményezés a múzeum húsvéti piknikje, hiszen így a család együtt, a szabadban töltheti az ünnepi hétvége utolsó napját.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó