+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csokonai Alapműveleti Verseny
2017. május 10. szerda 10:22 - Keszthely
Csokonai Alapműveleti Verseny
Huszonhatodik alkalommal gyűltek össze a kis matematikusok Zala megyéből , hogy összemérjék tudásukat a Csokonai Alapműveleti versenyen. A megyei döntőbe az első, területi forduló után 110 tanuló jutott be.

 Hatvan perc állt rendelkezésre a feladatok megoldására az idei Csokonai Alapműveleti verseny döntőjében, melyre Zalából, 32 általános iskolából 110 tanuló jutott be a területi döntőből. A feladatok a matematika alapműveleteit tartalmazzák. A 26 évvel ezelőtt indított verseny célja az évek alatt sem változott. A tanulók számolási és kalkulációs képességeinek és tudásának összevetése volt a cél. Már az elődöntőkben való részvétel , ahol minden iskola a saját verseny feladatgyűjteményeiből  állította össze a feladat sorokat is nagy felkészültséget igényelt.

A Csokonai Alapműveleti Versenyt az 1990-es évek elején a Csány-Szendrey AMI egy volt tanára indította útjára - ő azóta is a verseny fő támogatója, szponzora. A verseny szervezése, lebonyolítása, mindkét forduló feladatainak összeállítása és kijavítása csak igazi csapatmunkában lehetséges. A területi és a megyei fordulóverseny feladatait évfolyamonként minden évben más-más állítja össze.

A verseny eredményei a következők:3. évfolyam:1. Lakatos Alex Felsőrajk2. Tarsoly Petra Gellénháza3. Zágon Dániel Zalacsány

4. évfolyam:1. Szalai Bence Keszthely Csány-Szendrey Fodor u.2. Domján Anna Lenti Vörösmarty Ált. Isk.3. Nagy Bence Zalaegerszeg Dózsa Ált. Isk.

5. évfolyam:1. Dancsák Dénes Nagykanizsa Batthyány L. Gimnázium2. Horváth Hanna Zsófia Keszthely Csány-Szendrey Fodor u.3, Vizsy Fanni Zalaegerszeg Zrinyi M. Gimnázium.

6. évfolyam:1. Gelencsér Júlia Klára Keszthely Életfa AMI.2. Bognár Soma Nagykanizsa Kőrösi3. Völgyi Anna Lenti Arany Ált. Isk.

7. évfolyam:1. Horváth Bendegúz Letenye2. Kapuvári Annamária Palini Ált. Isk.3. Nyers Gréta Alsópáhok

8. évfolyam:1. Bene Adél Lenti Arany Ált. Isk.2. Horváth Kíra Csenge Zalaegerszeg Ady3. Gombos Zsófia Gellénháza

A „Csokonai Alapműveleti Verseny Bajnokának” járó kupát nyerte:3-4. évfolyamon:Lakatos Alex 3. osztályos tanuló Felsőrajk

5-6. évfolyamon:Dancsák Dénes 5. osztályos tanuló Nagykanizsa Batthyány L. Gimnázium

7-8. évfolyamon:Horváth Bendegúz 7. osztályos tanuló Letenye

 

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó