+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók
2017. május 19. péntek 11:16 - Vonyarcvashegy
Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók
Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók abban, hogyan is kell összefogni és tenni mindannyiunk érdekében. A strandon nem csak a pályázati és önkormányzati forrásokra várnak, hanem maguk is áldoznak azért, hogy egyre szebb környezetben nyaralhasson a vendég. Jelenleg nyolc vendéglátó egység teraszhelyiségeinek a felújítása zajlik.

Egyelőre a fúró hangja töri meg a csendet a vonyarcvashegyi strandon. A szerszámok helyett hamarosan a fürdőzőktől lesz hangos a terület.

Bíró Ferenc évtizedek óta üzemelteti ezt a büfét és azt vallja: a jó vállalkozó mindig visszaforgatja a bevétele egy részét. Pünkösdre tervezik a nyitást, jelenleg heten-nyolcan dolgoznak a teraszhelyiségek felújításán.

"Ezekből a pénzekből illik visszaforgatni. Ez a vállalkozónak is jó, a vendégeknek - és én úgy gondolom - az önkormányzatnak is jó. Hogyha rendben van a strand, rendben vannak az üzletek, akkor az vonzóbbá teszi az egész strandot, a vállalkozóknak a placcait." - nyilatkozta Bíró Ferenc, vállalkozó.

Idén nyolc strandi büfé tulajdonosa döntött úgy, hogy még a szezon kezdete előtt nagy szabású felújításba kezd. Az idő kedvező, így jól haladnak a munkákkal. Ahhoz, hogy ezek a felújítások elkezdődhessenek, a helyi képviselő-testület egyetértése is kellett.

"Itt azért kellett az önkormányzatnak a hozzájárulása, mivelhogy a terület maga önkormányzati tulajdonban van. A felépítmény tartozik a vállalkozókhoz. De ahogy a jó példa mutatja, ez a szellem, ez a vállalkozás, ez a versenyszellem él a vállalkozókban is és bízunk benne, hogy a jövőben is ugyanez marad." - mondta Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

Hét hektárnyi zöld felülettel és kiépített partszakasszal rendelkezik a vonyarcvashegyi strand. Nincs olyan év, hogy ne történne fejlesztés ezen a területen. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az üzemeltetésre. Jelenleg a Turisztikai Ügynökséghez beadott pályázat eredményére várnak.

"Egy bizonyos része a pályázatnak a megvalósításból még az idei szezon elején megtörténik. A többi része őszre zajlik le, mivelhogy egyéb engedélyeket is be kell szerezni. Én úgy gondolom, hogy aki 2018 nyarán látogat ismételten vissza a vonyarcvashegyi strandra, fantasztikus sikerélményben, örömben és újdonságokban lesz része." - tájékoztatott a vonyarcvashegyi polgármester.

A szóban forgó pályázatból több, mint ötvenmillió forint forrásra számítanak a vonyarciak. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó