+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók
2017. május 19. péntek 11:16 - Vonyarcvashegy
Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók
Példát mutatnak a vonyarcvashegyi vállalkozók abban, hogyan is kell összefogni és tenni mindannyiunk érdekében. A strandon nem csak a pályázati és önkormányzati forrásokra várnak, hanem maguk is áldoznak azért, hogy egyre szebb környezetben nyaralhasson a vendég. Jelenleg nyolc vendéglátó egység teraszhelyiségeinek a felújítása zajlik.

Egyelőre a fúró hangja töri meg a csendet a vonyarcvashegyi strandon. A szerszámok helyett hamarosan a fürdőzőktől lesz hangos a terület.

Bíró Ferenc évtizedek óta üzemelteti ezt a büfét és azt vallja: a jó vállalkozó mindig visszaforgatja a bevétele egy részét. Pünkösdre tervezik a nyitást, jelenleg heten-nyolcan dolgoznak a teraszhelyiségek felújításán.

"Ezekből a pénzekből illik visszaforgatni. Ez a vállalkozónak is jó, a vendégeknek - és én úgy gondolom - az önkormányzatnak is jó. Hogyha rendben van a strand, rendben vannak az üzletek, akkor az vonzóbbá teszi az egész strandot, a vállalkozóknak a placcait." - nyilatkozta Bíró Ferenc, vállalkozó.

Idén nyolc strandi büfé tulajdonosa döntött úgy, hogy még a szezon kezdete előtt nagy szabású felújításba kezd. Az idő kedvező, így jól haladnak a munkákkal. Ahhoz, hogy ezek a felújítások elkezdődhessenek, a helyi képviselő-testület egyetértése is kellett.

"Itt azért kellett az önkormányzatnak a hozzájárulása, mivelhogy a terület maga önkormányzati tulajdonban van. A felépítmény tartozik a vállalkozókhoz. De ahogy a jó példa mutatja, ez a szellem, ez a vállalkozás, ez a versenyszellem él a vállalkozókban is és bízunk benne, hogy a jövőben is ugyanez marad." - mondta Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

Hét hektárnyi zöld felülettel és kiépített partszakasszal rendelkezik a vonyarcvashegyi strand. Nincs olyan év, hogy ne történne fejlesztés ezen a területen. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az üzemeltetésre. Jelenleg a Turisztikai Ügynökséghez beadott pályázat eredményére várnak.

"Egy bizonyos része a pályázatnak a megvalósításból még az idei szezon elején megtörténik. A többi része őszre zajlik le, mivelhogy egyéb engedélyeket is be kell szerezni. Én úgy gondolom, hogy aki 2018 nyarán látogat ismételten vissza a vonyarcvashegyi strandra, fantasztikus sikerélményben, örömben és újdonságokban lesz része." - tájékoztatott a vonyarcvashegyi polgármester.

A szóban forgó pályázatból több, mint ötvenmillió forint forrásra számítanak a vonyarciak. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus