+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csobbanással és közös koccintással ünnepeltek
2017. június 19. hétfő 18:11 - Keszthely
Csobbanással és közös koccintással ünnepeltek
Vízbefutás és kötélhúzó verseny is volt a Balaton Napján. A balatoni összetartozás napja immár harmadik éve az első egész Balatont körbeölelő rendezvény, a tóparti települések közös nyárnyitó ünnepe. A program keszthelyi állomásán újabb óriásbetűket is átadtak. A MOL Nagyon Balaton jóvoltából egy Balaton felirattal gazdagodott a Libás strand.

A balatoni összetartozás napján a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek Klubjának tagjai futottak a vízbe a Libás standnál. A borús, szeles idő ellenére is élvezték a pancsolást a 21 fokos Balatonban. A fürdőzők azt mondták, nagyon kellemes volt a víz.

„Eljöttünk csak azért, hogy , hogy csobbanhassunk. Mikor meghallottuk, hogy vízbe futás is lesz, kötélhúzás, meg ezek, , gondoltam, hogy jó, akkor én leszek az egyik, aki befut a vízbe.” - mondta az egyik csobbanó, Vajda Tamás.

„Azért volt jó, mert szeretek úszni, és szeretem a vizet.” - mesélte egy másik gyerek, Fehér Luca.

A gyerekeket a vízparton különféle programokkal szórakoztatták a szervezők. Részt vehettek kötélhúzó versenyben, ebben a szülők is segítettek a kicsiknek. A homokvár építés is nagy népszerűségnek örvendett, négy csapat keze alatt égett a munka.Fél háromkor, 10 másik balatoni településsel együtt Keszthelyen is koccintottak a tó, és a főszezon egészségére. A pohárba a 2017-es Balaton Bor került, mely a régió közösségi bora. A Balaton Napjával egyidőben átadták a MOL Nagyon Balaton által adományozott óriás Balaton feliratot is.

„Nagyon örülök, hogy a MOL Nagyon Balatonnak a szervezésében Keszthely is az első négy település között lehetett, akik tőlük ajándékba egy nagyméretű Balaton feliratot kaptak, amit itt, a Libás strandunkon helyeztünk el. Mellette lehet szelfizni, fotózkodni, és emlékül el lehet vinni azt, hogy Keszthelyen nyaraltak.” - hívta fel a figyelmet Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat öt évvel ezelőtt indult útjára, és számos rendezvényt foglal magába, így például a KeszthelyFestet. A szervezők célja, hogy a programok csokorba gyűjtésével egységes képet közvetítsenek a Balatonról a turisták számára. Ehhez kapcsolódnak az órisábetűk is, amelyeket Keszthely mellett idén Révfülöp, Zamárdi és Tihany vehetett még birtokba.

„Egy-egy régió, egy-egy város esetében, ha megjelenik nagyban a településnek a neve, akkor az mindig egy vonzó célpont az arra járók számára. Nagyon sokan készítenek ott szelfiket, fotókat, így azt gondoljuk, a balatoni régióban is nagyon fontos, hogy legyenek ilyen feliratok, amelyek túl azon, hogy az adott település nevét tartalmazzák, természetesen a Balatonra irányítják a figyelmet.” - tájékoztatott Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapító-főszervezője.

Az átadót követően a gyerekek azonnal birtokba is vették az óriás Balaton feliratot. Készültek a szelfik, és természetesen egymást is fényképezték. Az óriásbetűkkel szombat óta bárki fotózkodhat a Libás strandon.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus