Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Koccintással és tóba futással ünnepeltek
2018. máj. 28. hétfő | Keszthely
Koccintással és tóba futással ünnepeltek
A Balatont és a nyári szezon kezdetét ünnepelték szombaton Keszthelyen. A Balaton napja alkalmából vízbe futással, beach burgerrel és társasjátékkal is várták az érdeklődőket a Városi Strandon. A nyarat idéző melegben sokan napoztak a parton, vagy mártóztak meg a vízben.

Hagyományosan a vízbe futással ünnepelték a Balaton napját szerte a tó körül, így Keszthelyen is. A Városi Strandon pihenők mellett a Tündérrózsa Néptánccsoport tagjai is vállalkoztak arra, hogy megmártóznak a Balatonban. A gyerekek körében az év többi napján is nagy népszerűségnek örvend a tó közelsége.

„Nagyon szeretem a Balatont, és azért szeretem, mert nagyon sokféle kikapcsolódási lehetőséget nyújt, és sokféle játékot, és nagyon sok mindent lehet benne csinálni.” - mondta a tánccsoport egyik tagja, Rozner Réka.

A rendezvényen sor került a tó körbekoccintására is, ezt szokás szerint a Balatoni Kör által 2016-ban életre hívott Balaton Borral tették meg. Az egységes dizájnnal megjelenő palackokba idén a tavalyinál több, 28 borász tölthette bele Olaszrizlingjét, akik megfeleltek az előírt feltételeknek és akiknek a bora kiállta a vakkóstoló próbáját. A strandi büfékben is nagy volt a forgalom, de a jeles nap alkalmából az egyik helyi étterem Balaton Beach Burgerrel is készült. A helyben készült hamburgerbe Angus-marha húspogácsa és hagymalekvár is került. A szép időnek köszönhetően sokan napoztak a parton, de a vízben is többen megmártóztak.

„Az úszásra mindig lehetőséget biztosít. Pont azon gondolkoztam, hogy kár, hogy elköltöztem Keszthelyről, majd egyszer szeretnék újra itt lenni, mert akkor minden nap eljönnék úszni. Simán le lehet jönni biciklivel, pár perc akárhonnan, és minden nap meg lehet mártózni. Így fitten tart és teljesen jó.” - tette hozzá egy strandoló, Tóth Xénia.

A Balaton napja alkalmából a sokak által kedvelt Balaton társasjátékot is ki lehetett próbálni. A Nők a Balatonért Egyesület játéka nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is népszerű. Az egyesület a nyári szezon kezdetével fokozottan szeretné felhívni a figyelmet a tó védelmére.

„Nekünk elsősorban a Balaton védelme, a környezet- és a természetvédelem a célunk, és a vízvédelem. Nagy örömmel mondhatom azt, hogy nagyon jó minőségű a Balaton vize, a magassága is megfelel, úgyhogy nyugodtan lehet jönni strandolni, a környezete is rendezett. Hamarosan sor kerül a strandoknak a Kék Hullám zászló minősítésére, amiben aktívan mi is részt veszünk.” - emelte ki Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület Keszthelyi Csoportjának vezetője.

A Balatoni Szövetség és a Balatoni Kör által szervezett programra összesen 14 helyszínen várták az érdeklődőket. A jeles nap alkalmából ingyenesek voltak a strandok, amelyek hosszított nyitva tartással is várták a vendégeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. jún. 19. hétfő 18:11 | Keszthely
Harmadszor került sor a Balaton Napjára. Az alkalommal egyidőben óriás Balaton feliratot is átadtak.
| 2020. jan. 20. hétfő 14:11 | Gyenesdiás
A 2019-es évet értékelték és a 2020-as tervekről is beszámoltak a gyenesdiási újévi koccintáson.
| 2019. ápr. 4. csütörtök 16:46 | Keszthely
A könyvben a Balatoni Múzeum néprajzkutatója, Gyanó Szilvia is publikált.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Zamárdi
A Balatoni Szövetség felhívására 41 termelő 204 bormintával nevezett.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Zamárdi
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.