Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zajlanak az útfelújítások
2024. már. 26. kedd | Keszthely
Zajlanak az útfelújítások
Több utcát és járdát is felújítanak a városban a következő időszakban. Egyes helyszíneken már meg is kezdődtek a munkálatok, miután az időjárás lehetővé tette. A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás arra, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák, ezek száma folyamatosan bővül. A forgalomkorlátozások miatt a lakosság türelmét és megértését kérik.

A Kisfaludy utcában is zajlanak már a munkálatok. Régi vágy válik valóra, hogy a rossz állapotú út megújulhat. Az előzetes tervek szerint várhatóan a következő héten aszfaltoznak itt.

A Vásár tér és a Zsidi út közös szakaszán a szegélyezést már befejezték. Több részen problémás a felület, ezért kell ezt is megcsinálni. Az út mellett található parkolót is újra fogják aszfaltozni, ennek az előkészületei is zajlanak.

„Az elmúlt évben és most is az önkormányzatnak sikerült olyan jól gazdálkodnia, hogy mintegy 500 millió forintot tudunk fordítani a belterületi utak felújítására, korszerűsítésére. Ez azt jelenti, hogy ezen a környéken is és a város több részén járdaszegélyeket újítanak fel, burkolatot újítanak fel azokon a helyeken. Egyrészt szempont volt a forgalom nagysága, másrészt meg a burkolat állapota, illetve járdákat építenek. Összességében ilyen nagyságrendben nem csak a belvárosban, hanem a város egész részén több területen is.” - mondta el Manninger Jenő.

A 6. számú körzetben tavaly megújult a Martinovics és a Mátyás király utca egy-egy járdaszakasza. Ez várhatóan a Táncsics utcában folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételével. A Rákóczi téren is van mit renoválni, ezt is elkezdték már.

„Nagyon fontos a bevezető szakasz után magának a Rákóczi téri parkolónak a felújítása. Nekem kiemelt célom az, hogy itt a Rákóczi téren megújíthassuk a parkolót, de ezt több együttműködésnek kell megelőznie. Ugyanis nem elég a parkolónak a megújítása, hanem nagyon fontos, hogy a Rákóczi téri zöldterületet is megújítsuk. Tehát tájépítészi felmérésekkel és dokumentumokkal már, hogyha megtörtént a terület felmérése, akkor a parkoló felújítását is meg lehet kezdeni.” - fogalmazott Sáringer-Kenyeres Marcell képviselő.

Javítanak még a Goldmark utcában, de tervben van a többi között a Csik Ferenc sétány megújítása, illetve a Vaszary Kolos utca rekonstrukciójának folytatása is. Manninger Jenő elmondta, most a sok apró munkán van a hangsúly. A későbbiekben az uniós forrásokból is terveznek útkorszerűsítési programot.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. szep. 21. csütörtök 15:05 | Keszthely
A következő az Erzsébet királyné útja lesz, itt is megkezdődött a munka.
| 2023. aug. 24. csütörtök 17:55 | Keszthely
Lakossági igény alapján is döntöttek arról, hogy hol van a legsürgetőbb feladat.
| 2023. máj. 25. csütörtök 15:03 | Keszthely
A beruházásra 258 millió forintot nyert Alsópáhok, hegyi utakat is leaszfaltoznak.
| 2023. feb. 21. kedd 17:28 | Alsópáhok
Zártkerti utakat és a szentgyörgyvári átkötő utat is felújítják a településen.
| 2022. szep. 23. péntek 14:35 | Keszthely
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.