+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A búzától a kiviig
2017. július 4. kedd 15:49 - Vonyarcvashegy
A búzától a kiviig
Hagyományos, különleges és ízesített sörökkel valamint fúvószenével is várták az érdeklődőket egész hétvégén Vonyarcvashegyen. A Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiváljának első alkalommal volt kísérőprogramja a fesztivállá alakult XX. Fúvószenekari Találkozó. Az összesen 180 fúvós részvételével zajló zenés programon indulók, latin muzsikák, dixie és könnyűzenei átiratok csendültek fel.

Már hetedik alkalommal, hogy helyi sörrel koccintva nyitották meg a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválját. Az 1992-ben elindult vonyarcvashegyi Blonder az egyetlen sörfőzde, ami Balaton-parti településen működik. Az üzemeletető, Fekete Tamás vetette fel a településvezetésnek, hogy rendezzenek egy sörfesztivált, a multik helyett kézműves főzdék részvételével.

„Először úgy vonakodtak, aztán mondták, na jó próbáljuk meg és az első már egész jól sikerült, az még fenn volt a sétálóutcába. A második – akkor már kezdtek divatba jönni a kis sörfőzdék – és a harmadik meg teljes sikerrel már itt rendeződött. Szerintem ebbe az évbe olyan hat-nyolc főzdét utasítottak vissza, mert nincs hely, nem fértek be ide.” - mondta el televíziónknak az ötletgazda. 

Azért így is volt miből válogatni a sörimádóknak. Dombóvártól kezdve, Pannonhalmán át, hat településről érkeztek a főzdék. A kínálatban a hagyományos világos mellett barna, búza, ipa, és könnyed gyümölcsös sörök is voltak.  A vendégek igyekeztek több típust is kipróbálni.

„Egy sümegi ribizlis sört és egy sümegi vadlagert." - ezeket tartotta kezében Tihanyi Ferenc. A fiatalember elmondta, hogy a viszonya egész jó a sörrel, szereti, nincs problémája vele - nyilatkozta viccesen. 

A hűsítő sörök mellé első ízben fúvószene is társult. A fesztivállá alakult Fúvószenekari Találkozó könnyed nyáresti szórakozást kínált a sörfesztivál vendégeinek. A helyi Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a mazsorettek mellett nagykanizsai, szigetvári és zalaegerszegi együttesek szórakoztatták a közönséget. A 180 fúvós részvételével zajló zenés programon nem csak indulók, hanem filmzenék, mai slágerek és latin muzsikák is felcsendültek.

„A fúvószenéről sokan azt gondolják, hogy nagyon speciális és sokan ettől félnek. és sokan azt gondolják, hogy a fúvószenekarok csak indulókat tudnak játszani – hát korán sincs így. Kiváló átiratok vannak, mint ahogy ma este is úgy állítottuk össze a repertoárt, hogy egy könnyed nyáresti szórakoztató műsort tudjunk adni.” - mondta el Kiss Tamás, házigazda karnagy. 

A fúvóstalálkozó közel egy idős az 1994-ben alakult házigazda Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarral. Idén huszadik éve, hogy vendégül látták a helyi művelődési házzal együtt szervezett rendezvényen a zenekarokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó