+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ministránsokért báloztak
2024. február 12. hétfő 19:15 - Keszthely
Ministránsokért báloztak
A ministránsok javára gyűjtöttek a Kis Szent Teréz Plébánia farsangi bálján pénteken. Az eseménynek ezúttal is a Hotel Helikon adott otthont. A plébánia kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, akik szívesen járnak a templomba és a különböző közösségi alkalmakra.

Apácashow-val készültek a ministránsok a bálra. A lányok fergeteges táncot adtak elő, a fiúk pedig botos táncbemutatót tartottak a résztvevőknek. A fiatalok sokat készültek a fellépésre. A Kármelita Bazilika ministránsai nem csak a liturgikus eseményeken vannak együtt, hanem nagyon jó közösséget alkotnak. Számos közös programot szerveznek, és barátságok is szövődtek köztük az évek során.

„Nagyon fontos, hogy így ápoljuk a hitünket, mint ministránsok, mint fiatalok, és egy nagyon jó közösséget építsünk akár minden templomban, most például a Kármelben. A ministráns közösségek mindig összetartanak, országszerte csomó ministráns találkozót szerveznek, és úgy gondolom, egy ilyen közösség tagjává válni nagyon fontos.” - mondta Lóth Levente, a Kis Szent Teréz Plébánia ministránsa.

A konferanszié szerepét Pálfi Tibor vállalta magára, aki évek óta önkéntesként dolgozik a plébánián. Poénokban nem volt hiány, nem csak viccekkel, hanem Romhányi József versivel is szórakoztatta a közönséget. Az eseményre Keszthelyen kívül a környező településekről is érkeztek vendégek, akik mindannyian fontosnak tartották a fiatalság támogatását. A ministránsok már azt is tudják, hogy mire fordítják a bál bevételét.

„Több nagyobb ministránssal fogunk a kisebbeknek programot csinálni, ahol leginkább a lelki életre fogjuk őket rávezetni. Eddig is nagyon sok hasonló programunk volt. Többször mentünk, volt, hogy Mariazellben voltunk, volt, hogy csak a környéken voltunk, nagyon sok helyre vittük el eddig is a ministránsokat, de a jövőben nagyon sok lelki programot szeretnénk nekik szervezni, ahol leginkább csak a ministránsok vannak benne.” - tájékoztatott Magi István, a Kis Szent Teréz Plébánia ministránsa.

A Kis Szent Teréz Plébánia ministráns közössége 50 tagot számlál. Az utánpótlás folyamatos, a legkisebbeknek pedig a nagyok segítenek beilleszkedni a csapatba. Mezei András plébános arról beszélt, a fiatalok a jövő reménységei, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rájuk. A Kármelben fontos, hogy az életre neveljék a gyerekeket – tette hozzá a plébános.

„Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy olyan lelki programokat szervezzünk – beleértve kirándulások, zarándoklatok, táborok, egy farsangi bál vagy szilveszteri összejövetel – hogy érezzék azt, hogy az egyházban otthon vannak, jó helyen vannak és nevelést kapnak. Ez számomra mindennél fontosabb, ez az egyik legfontosabb pasztorális célkitűzés számomra, hogy őket neveljük.” - emelte ki Mezei András, a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A bált keringővel nyitották meg, ezt követően svédasztalos vacsorával, tombolával várták a vendégeket. A meghívottak hajnalig ropták a táncot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus