Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Rajzfilmslágerek szólaltak meg a Fúvós farsangon
2024. feb. 6. kedd | Vonyarcvashegy
Rajzfilmslágerek szólaltak meg a Fúvós farsangon
Rajzfilmslágerek voltak terítéken a hétvégi Fúvós Farsangon. Az idén 30 éves Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is sokat készült az eseményre, melyet a vonyarcvashegyi iskola aulájában rendeztek meg. A maskarás muzsikálás az egyik legfontosabb ünnepük. Ez ugyanis nekik és róluk szól. A programnak jótékonysági célja van, az együttes fejlesztésére gyűjtöttek.

A Mézga család főcímdalára vonultak be a jelmezbe bújt fúvósok. Dr. Bubó, A nagy ho-ho-horgász, Aladdin, de még az Addams Family tagjai is zenéltek. Vezetőjük ezúttal Mary Poppins volt, aki a vezénylés mellett még táncra is perdült. Az ünnepre mindig nagyon készülnek az együttes tagjai, ilyenkor repertoárjuk legjava és természetesen kedvenc darabjaik egyaránt felcsendülnek.  

„Valamit akarunk domborítani. Ugye az egyik ilyen főtetőpont a karácsonyi koncert, az inkább szakmai értelemben. És itt is egy műsorral mindin-mindig megújulni. Mindig valami újat mutatni, valami poénosat. Mindig valami olyat, ami a helyi és a környékbeli közönségnek valami olyat nyújt, amitől ők jól érzik magukat és látják, hogy ez a zenekar nemhogy életképes, hanem szinte az életet mozgatja ezen a környéken.” - mondta el Rizsányi Zoltán a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke.

A kiszenekar is fellépett, ők a Hegedűs a háztetőn című zenés színházi darab dallamaival készültek. Minden szereplés sokat jelent a tagoknak. 25 általános iskolás, valamint 35 felnőtt zenélt ezúttal. A fúvószenekarnak töretlen a népszerűsége, ebben az évben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Azonban nemcsak ez az esemény az egyetlen, amit várnak.

„Nagy álmunk valóra válhat. Április 13-án Keszthelyen a Kongresszusi Központ színház nagytermében minősíteni szeretnénk a zenekarunkat a Magyar Fúvószenei Szövetség elnökségét hívtuk meg zsűrinek. Két kategóriában szeretnénk levizsgáztatni a zenekart: klasszikus zene kategóriában és show kategóriában. Úgyhogy erre dolgozunk most nagyon.” - osztotta meg Kiss Tamás Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvós Zenekar karnagy.

Meglepetésvendéggel is készült a zenekar. A műsor végén plusz egy fővel egészült ki a csapat, aki cajonnal kísérte a zenészeket. Lelepleződését követően nagy tapssal jutalmazták Pali Róbert polgármestert. A település első embere elmondta, sokat jelent nekik ez az együttes, támogatja is őket az önkormányzat.

„Több mint 1600 fellépésen vannak túl ebben a 30 évben. Abból 60 külföldi turnéból volt, 6 CD-lemezük, 1 DVD lemezük jelent meg. Több mint 300 gyermek, kisfelnőtt játszott már a zenekarban. A kiszenekarban 25-en, a nagyban több mint 50-en zenélnek. Nekünk többet jelent, mintha sima egyesület lenne. Hiszen a tavalyi évben is azokat az egyesületeinket, alapítványainkat, akik többet tettek annál, mint amiért létrejöttek, külön elismerésben részesítettük.”

Az est és a tombola bevételéből származó összeget ezúttal is a zenekar fejlesztésére használják fel.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2021. feb. 11. csütörtök 15:39 | Keszthely
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fűvószenekar próbálni sem tud és a Fúvós Farsang is elmaradt idén.
| 2018. feb. 6. kedd 15:33 | Vonyarcvashegy
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjai farsangi jelmezekben koncerteztek, huszonharmadszor.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Sok feladat áll az egyesület előtt
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Balaton
Jótékonysági célt szolgált a 80 km-es kihívásuk.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Balaton
Úszásukkal jótékonysági célt szolgálnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.