+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rajzfilmslágerek szólaltak meg a Fúvós farsangon
2024. február 6. kedd 16:58 - Vonyarcvashegy
Rajzfilmslágerek szólaltak meg a Fúvós farsangon
Rajzfilmslágerek voltak terítéken a hétvégi Fúvós Farsangon. Az idén 30 éves Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is sokat készült az eseményre, melyet a vonyarcvashegyi iskola aulájában rendeztek meg. A maskarás muzsikálás az egyik legfontosabb ünnepük. Ez ugyanis nekik és róluk szól. A programnak jótékonysági célja van, az együttes fejlesztésére gyűjtöttek.

A Mézga család főcímdalára vonultak be a jelmezbe bújt fúvósok. Dr. Bubó, A nagy ho-ho-horgász, Aladdin, de még az Addams Family tagjai is zenéltek. Vezetőjük ezúttal Mary Poppins volt, aki a vezénylés mellett még táncra is perdült. Az ünnepre mindig nagyon készülnek az együttes tagjai, ilyenkor repertoárjuk legjava és természetesen kedvenc darabjaik egyaránt felcsendülnek.  

„Valamit akarunk domborítani. Ugye az egyik ilyen főtetőpont a karácsonyi koncert, az inkább szakmai értelemben. És itt is egy műsorral mindin-mindig megújulni. Mindig valami újat mutatni, valami poénosat. Mindig valami olyat, ami a helyi és a környékbeli közönségnek valami olyat nyújt, amitől ők jól érzik magukat és látják, hogy ez a zenekar nemhogy életképes, hanem szinte az életet mozgatja ezen a környéken.” - mondta el Rizsányi Zoltán a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke.

A kiszenekar is fellépett, ők a Hegedűs a háztetőn című zenés színházi darab dallamaival készültek. Minden szereplés sokat jelent a tagoknak. 25 általános iskolás, valamint 35 felnőtt zenélt ezúttal. A fúvószenekarnak töretlen a népszerűsége, ebben az évben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Azonban nemcsak ez az esemény az egyetlen, amit várnak.

„Nagy álmunk valóra válhat. Április 13-án Keszthelyen a Kongresszusi Központ színház nagytermében minősíteni szeretnénk a zenekarunkat a Magyar Fúvószenei Szövetség elnökségét hívtuk meg zsűrinek. Két kategóriában szeretnénk levizsgáztatni a zenekart: klasszikus zene kategóriában és show kategóriában. Úgyhogy erre dolgozunk most nagyon.” - osztotta meg Kiss Tamás Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvós Zenekar karnagy.

Meglepetésvendéggel is készült a zenekar. A műsor végén plusz egy fővel egészült ki a csapat, aki cajonnal kísérte a zenészeket. Lelepleződését követően nagy tapssal jutalmazták Pali Róbert polgármestert. A település első embere elmondta, sokat jelent nekik ez az együttes, támogatja is őket az önkormányzat.

„Több mint 1600 fellépésen vannak túl ebben a 30 évben. Abból 60 külföldi turnéból volt, 6 CD-lemezük, 1 DVD lemezük jelent meg. Több mint 300 gyermek, kisfelnőtt játszott már a zenekarban. A kiszenekarban 25-en, a nagyban több mint 50-en zenélnek. Nekünk többet jelent, mintha sima egyesület lenne. Hiszen a tavalyi évben is azokat az egyesületeinket, alapítványainkat, akik többet tettek annál, mint amiért létrejöttek, külön elismerésben részesítettük.”

Az est és a tombola bevételéből származó összeget ezúttal is a zenekar fejlesztésére használják fel.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus