Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Állt a bál a fúvósoknál
2018. feb. 6. kedd | Vonyarcvashegy
Állt a bál a fúvósoknál
Ápolónők, úttörők, spanyol táncosnők és cowboyok is zenéltek Vonyarcvashegyen a 23. Fúvós Farsangon. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar megalakulása óta hívja és várja a támogatóit a mulatságra, hogy köszönetet mondjon az egész éves segítségért. Az idei karneválon a filmzenék világából válogatott az együttes.

Az utánpótlás zenekar bevonulásával vette kezdetét a fúvósok farsangi mulatsága. Az együttesben jelenleg 35-en játszanak, közülük a legjobbak kerülhetnek majd be a nagyok közé. A vidám jelmezekbe bújt zenészek könnyűzenei dallamokkal örvendeztették meg a közönséget.       A nagyoknál a filmzene játszotta a főszerepet, ismert mozisikerek dallamai csendültek fel az iskola aulájában. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar 24 évvel ezelőtt alakult, az együttest nem csak a zene szeretete, hanem a csapatban lévő jó hangulat is összetartja. A tagok nagy szeretettel beszélnek egymásról és a hangszerükről is.  

„A barátnőmet kísértem be egy zeneórára és Tamás bácsi úgy fogott be, hogy akkor most te kipróbálod a vadászkürtöt, és negyedik osztályos korom óta vadászkürtözöm. Azért szeretem, mert érdekes hangszer, és általában a fiúk játszanak ezen. Én mindig kilógtam a sorból, úgyhogy felettébb érdekesnek találtam.” - mondta Bedő Rebeka, a zenekar tagja.

A farsangi mulatság nem csak köszönet a szülőknek és a támogatóknak, hanem egyfajta évértékelő is. A zenekar az elmúlt évben 68 alkalommal állt közönség elé itthon és külföldön egyaránt. A nagy sikerű koncertek mellett barátságok is szövődtek más együttesekkel.

„Nem csak itthon játszottunk, hanem volt alkalmunk kétszer eljutni külföldre. Egy prágai fesztiválon vettünk részt, egy nemzetközi művészeti fesztiválon. Októberben pedig Olaszországban jártunk, és összeismerkedtünk egy kiváló olasz fúvós zenekarral, akiket jövő április végén látunk vendégül. Szívesen játszunk természetesen a környéken is, hogyha meghívást kapunk.” - tájékoztatott Kiss Tamás, karnagy.

A hazai és külföldi fellépések nem jöhettek volna létre a szülők és a támogatók segítsége, valamint a sikeres pályázatok nélkül. A bál kezdetén Pikó Gábor, a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke számolt be az egybegyűlteknek az elmúlt év sikeres pályázatairól.

„A Nemzeti Együttműködés Alaptól kettő pályázatot sikerült elhozni 400 ezer forint értékben nyertünk az egyesület működésére vonatkozó támogatást, illetve normatív támogatást 23 800 forint költséggel. Ezen túl a Nemzeti Kulturális Alapnál nyertünk fél millió forintot a prágai utazásra, illetve a Tiszta Formák Alapítványnál sikerült 300 ezer forintot nyernünk az olaszországi utazásunk finanszírozására.” - emelte ki az egyesület elnöke.

A zenekar fennmaradását Balatongyörök és Vonyarcvashegy önkormányzata is támogatja. A két település polgármestere nagyon büszke az együttesre, hiszen nem csak a Balaton, hanem a községek hírét is viszik ország- és világszerte.     

„Én úgy gondolom, hogy a szülők és a gyerekek, és természetesen maga az egyesület és a pedagógusok, akik mögöttük vannak, hatalmas nagy munkát tesznek bele azért, hogy ez életben maradjon hosszú-hosszú éveken keresztül. Úgy, ahogy a régmúltban, úgy reméljük, hogy a jövőben is ugyanez lesz.” - hívta fel a figyelmet Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.        

A filmzenékből álló repertoár és a vidám maskarák idén is nagy sikert arattak a közönség soraiban. A könnyed dallamok megalapozták a hangulatot a hajnalig tartó mulatsághoz.   

Regman Karola - Keszthelyi TV                                                                                                                 

| 2024. feb. 6. kedd 16:58 | Vonyarcvashegy
Az idén 30 éves Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is sokat készült az eseményre.
| 2021. feb. 11. csütörtök 15:39 | Keszthely
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fűvószenekar próbálni sem tud és a Fúvós Farsang is elmaradt idén.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők a Keszthelyi Városi Karneválon.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
| 2024. feb. 7. szerda 16:41 | Keszthely
A maskarásokat és az érdeklődőket is várják a belvárosba a nagyszabású farsangi felvonulásra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.