Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Saját erőből és támogatásokból is fejlesztettek Zalaszentlászlón
2024. feb. 1. csütörtök | Zalaszentlászló
Saját erőből és támogatásokból is fejlesztettek Zalaszentlászlón
Zalaszentlászlón a fejlesztések mellett az energiatakarékos üzemeltetésre törekednek. A községnek új óvodája van és a főút egy szakaszát is felújították. A Magyar falu program mellett saját forrásból is munkálkodik az önkormányzat. Céljuk, hogy fiatalodjon a lakosság.

Zalaszentlászló életének meghatározó pontja a Makovecz Imre tervei alapján, 1985-ben épült Faluház. Az elmúlt évek nagyobb fejlesztései is ehhez az épülethez kapcsolódtak. A meg nem valósult Makovecz-tervekre forrást különített el a kormány. Ezt igényelve óvodával bővítették és felújították a komplexumot. 2019-ben kezdték el az építkezést, a gazdasági nehézségek miatt a Magyar falu program támogatásával tudták befejezni a munkálatokat.

„Most már az óvodások birtokba is vették. Nagyon örülünk neki, hogy ez az épületegyüttes a falu érdekeit, céljait szolgálja” - mondta Bohár István polgármester. 

Felújították a falut átszelő főút 1500 méteres szakaszát. 2022 novemberére készült el a Magyar Közút beruházása. A nettó önköltség 45,3 millió forint volt, amit a Magyar falu program biztosított. A polgármester bízik abban, hogy folytatódik majd az útfelújítás, hiszen jelentős átmenő forgalom van a településen.   Jelenleg az orvosi rendelő megújításán dolgoznak. A falu nyugdíjas orvosa a saját otthonában rendel, vele egyeztetve, a jövőre gondolva újítják meg a rég nem használt rendelőt. A szerkezeti, burkolási munkák elkészültek, a festés, szerelvényezés és a bebútorozás van hátra. Apránként, de folyamatosan halad a sajáterős beruházás. A faluvezetés nagy figyelmet fordít a fejlesztések mellett a karbantartásokra is.

A polgármester hozzátette: „Hegyi utakat csináltunk több kilométerbe társadalmi munkával, a gyülevészi falurészben egy régi bolt, egy iskolaépület helyiségében egy 60 négyzetméteres helyiséget, sorba temetőket tettünk rendbe, első-, második világháborús emlékhelyeket. Közben még a hivatal épületét is felújítottuk adósságkonszolidációból, 10 millió forintból, mert a pályázat nem nyert és így saját erőből, ebből a konszolidációból felújítottuk helyi iparosok bevonásával.”

Zalaszentlászlónak Türjével és Batykkal közös az önkormányzata. A falu a legnagyobb foglalkoztató, a hivatalban, óvodában, bölcsődében, konyhában és az idősotthonban összesen 40-en dolgoznak. A községnek jelenleg 830 lakosa van. Az utóbbi években gyarapodott a népesség.

„20-35 üres ház volt, azok elkeltek, fiatal korosztály költözött be. Reméljük, ez bővül, keresik a házhelyeket, házak most már nincsenek. Reméljük, ez jó irányba viszi a települést. Bízunk benne, hogy a gyerekek létszáma is nő. Jelenleg egy óvodai és egy bölcsődei csoportunk van” - összegezte Bohár István. 

A falu tervei közt szerepel a közvilágítás korszerűsítése, illetve energetikai beruházások. Szeretnének a hatékonyabb, olcsóbb üzemeltetésre átállni, hogy fenntartható legyen a település.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. már. 10. péntek 15:09 | Zalaszentlászló
A munkát saját aszfaltbedolgozóval végezte el a Magyar Közút Keszthelyi Üzemmérnöksége.
| 2018. jún. 20. szerda 17:33 | Zalaszentlászló
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezett egészségnapot.
| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.