+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megfoghatatlan - megnyílt Burucs Szabolcs kiállítása
2024. január 29. hétfő 13:30 - Keszthely
Megfoghatatlan - megnyílt Burucs Szabolcs kiállítása
Megnyílt Burucs Szabolcs Megfoghatatlan című kiállítása. A keszthelyi képzőművésznek ez az első önálló tárlata szülővárosában. A megnyitóra családtagok, barátok, ismerősök és a művészet iránt érdeklődők egyaránt érkeztek.

Grafikák, korábbi tusrajzok beszkennelt és újra kinyomtatott változatai, litográfiák, festmények, akvarellek és szobor található a Megfoghatatlan című tárlaton. Burucs Szabolcs 2018-ban szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen képgrafikus művészként. Mesterei König Róbert, Somorjai Kiss Tibor és Lengyel András voltak. Az egyetemi évek alatt a monokróm képalkotás, azaz a fehér és a fekete, valamint a köztük bújó tónusok jellemezték műveit. Ezek jobbára a bezártság, a kiútkeresés és az önismeret témaköreit boncolgatják. Az összeállításon az egyetemi évektől máig készült alkotásai láthatóak.

„Nagyon izgatottan érzem magam, ez az első úgy önálló kiállításom, amilyen nagyobb volumenű. Izgalmas élmény volt betölteni ezt a két teret. Ugye a Básti-termet kaptam meg, meg az előterét, ezt a folyosórészt. Izgultam is, hogy hogy lesz ennyi képem, aztán a végén még ki kellett hagyni egy csomó mindent. Úgyhogy fel vagyok dobódva.”

Burucs Szabolcs több oldalát is megmutatta a kiállítás megnyitón. A képzőművész ugyanis zenei téren is alkot, valamint verseket is ír. Méltatásában Dr. Cséby Géza elmondta, az útkeresés is látható a tárlaton, de ugyanakkor több érett alkotást is láthat a néző. Úgy fogalmazott, nagy öröm, hogy a város újból egy kiváló művészt adott a világnak.

„Akárcsak az alkotásait, tehát a képeit, szobrait nézzük, vagy a verseit olvassuk, meg kell állni előttük, el kell még egyszer olvasni, még egyszer megnézni. És akkor egyszer csak érezni fogjuk, hogy megszólít bennünket. És tulajdonképpen egy mély filozófiai lelkülettel próbál közvetíteni nekünk, ami valószínűleg sikerülni is fog.”

Burucs Szabolcs kiállítását egy hónapig láthatja a közönség. Február 26-ig van lehetősége az érdeklődőknek megnézni a sokszínű tárlatot a nyilvános rendezvények alkalmával, valamint a Balaton Színház jegypénztárának nyitvatartási idejében.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus