+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Széles volt a Goldmark Károly Művelődési Központ 2023.évi kínálata
2024. január 11. csütörtök 16:05 - Keszthely
Széles volt a Goldmark Károly Művelődési Központ 2023.évi kínálata
2023-ban is számos kulturális és kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a Goldmark Károly Művelődési Központ. A felnőttekre és gyermekekre egyaránt gondoltak az éves program összeállításánál. Színházi előadások, könnyű és komolyzene, könyvbemutatók, kiállítások és hagyományos, több napos rendezvények közül válogathatott a lakosság és a Keszthelyre érkezők.

A térség kulturális életében nagy szerepet játszó Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár évről-évre változatos programokkal biztosítja  a kikapcsolódni, szórakozni vágyók időtöltését. Egy kihívásokkal teli, de sikeres évet zárt az intézmény.

"Úgy indítottunk ugye, hogy néhány évnyi covidos, hol ezért,hol azért bezárásos hullámokkal, hol a háború miatt, a rezsiválság miatt volt több leállás, újraindulás és tulajdonképpen a januárral kezdődött, hogy teljes gőzzel neki kellett indulni. Még a január-február egy picit a bezárások hónapja volt, de már arra kellett koncentrálni, hogy márciusban hogy indítunk. Annak ellenére, hogy sok kihívásunk volt, egy nagyon eredményes évet tudhat maga mögött a művelődési központ."- mondta el az igazgató, Stadler Tímea Kinga.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa források igénybevételével a korábbiaknál szélesebb programkínálatot tudtak biztosítani. Több hagyományos rendezvény megújult. "Április és július között,három hónap alatt három EKF-s  valósítottunk meg. Ezek közöl az első volt a Két kultúra, két helyen, ahol nagy öröm volt, hogy az egyik testvérvárost, Székelyudvarhelyt is vendégül láthattuk és három napon keresztül folytak a népművészeti, de komolyzenei workshop-ok is. Majd ezt követte a rendhagyó Helikon, ahol szintén az EKF-s forrásokat vettük igénybe ahhoz, hogy egy három napos programsorozatot tudjunk megvalósítani. Illetve a KeszthelyFest ami először volt 2023-ban négy napos."- mondta az igazgatónő.

A KeszthelyFesten a nagy koncertek mellett kulturális kísérő- és gyermekprogramok szórakoztatták a közönséget. A fesztivál új elemekkel, beszélgetésekkel és divatbemutatóval bővült. A nyári színházi előadásokat is felkínálták a közönségnek és közreműködött a művelődési központ a Kulthajó és a Kultudvar programsorozat megvalósításában is. A nagy népszerűségnek örvendő Zalai Borcégér is sokakat vonzott. A nyár hónapjaiban népszerűek voltak a gyermektáborok, amelyek 2023-ban először voltak egész naposak. Az utolsó negyedévben is számos programot kínált a GKMK. Az ingyenes ismereterjesztő sorozatok is elindultak. Előadást hallhattak többek között Keszthely építészéről, Schadl Jánosról, a Világjáró Klubban Mexikóról, Oroszországról és Lappföldről is. Ősszel a Táncpanoráma kínált fergeteges előadásokat. A Szépkorúak Hetét is megrendezték és folytatódott a Kedd-Velem sorozat. Advent idején a szabadtéri programok mellett a színházban adott nagy sikerrel koncertet Molnár Ferenc Caramel. Az évet Záborszky Péter ünnepi orgona- és énekkoncertje zárta.A Goldmark Károly Művelődési Központ 2024 évi programja Szeretni kell címmel, újévi koncerttel kezdődött. Széles a kínálat ebben az évben is. Január hónapban a színházterem burkolatának felújítása miatt a kulturális programokat a Simándy teremben rendezik meg.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus