Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Töretlen a népszerűsége a zenetanulásnak
2024. jan. 4. csütörtök | Keszthely
Töretlen a népszerűsége a zenetanulásnak
Töretlen a népszerűsége a Festetics György Zeneiskolának. Az intézménybe csaknem 530 diák jár, őket 30 pedagógus tanítja. Számos versenyen értek el sikert a fiatalok, de tudásukat koncerteken is bemutatták. Az intézmény célja, hogy minél több zenekedvelőt és művelőt neveljen a növendékeikből.

Már az év első hónapjaiban is sikeresen szerepeltek a növendékek a különböző megmérettetéseken. Országos és nemzetközi versenyeken is a legjobbak között végeztek a keszthelyi zenészpalánták. Az intézmény csatlakozott a Bartók-emlékévhez, már a megújult koncertteremben szervezték meg a növendékhangversenyt. Keszthelyen rendezték meg a rézfúvós hangszeren játszó fiatalok találkozóját, melyre mintegy 50-en érkeztek a vármegyéből. Tavaly is megtartották a hangszerválasztó nyílt napot, melyen a rutinosabb fiatalok segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők a zenei eszközökkel, melyeken később megtanulhatnak játszani.

„Azt gondolom, hogy a zeneoktatás továbbra is rendkívül népszerű Keszthelyen. Közel 530 tanulója van az iskolának, úgyhogy egy rendkívül népszerű és színes oktatási intézmény Keszthely városában.  Ugye ezek a statisztikai adatok, ugyanakkor a mindennapokban pedig azt tapasztalom, hogy a gyerekek rendkívül nagy örömmel járnak az iskolába és ezt nagyon jó érzés megélni a mindennapokban.” - osztotta meg Babos Lajos igazgató.

Számos koncerten is bemutatkoztak a zeneiskola tanulói. Fontosnak tartják az intézményben, hogy lehetőséget biztosítsanak nekik a szereplésre. Azonban nemcsak a zeneiskola falain belül, hanem azon kívül is láthatóak a növendékek. Októberben például mikrokoncerteket adtak a városban több helyszínen a zene világnapja alkalmából. Kiállításmegnyitókon, egyéb rendezvényeken is színesítették a műsort. A zeneiskola célja, hogy minél többekkel megismertessék a zenetanulás jótékony hatásait, óvodákban és iskolákban is szeretnének a későbbiekben bemutatkozni.

„Számos rendezvény áll előttünk. Ezekre szeretnénk felkészülni és magas színvonalon, igényesen megvalósítani ezeket az eseményeket. Illetve természetesen fejlődni is szeretnénk továbbra is mind szakmailag, mind az infrastruktúrában. Illetve teljesíteni azon közösen megfogalmazott missziónkat, hogy a felnövekvő ifjú generáció zenei nevelését minél magasabb színvonalon megvalósítsuk.” - emelte ki az igazgató.

A zeneiskolában számos lehetőség közül válogathatnak a leendő növendékek, hiszen szinte valamennyi hangszeren tanítanak a pedagógusok. Az itt oktatók is hangsúlyozzák, azért is érdemes zenét tanulni, mivel ez a tevékenység a készségek mellett a személyiség fejlődésére is nagy hatással van.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
Bemutató koncertet szervezett a Festetics György Zeneiskola.
| 2023. máj. 17. szerda 17:01 | Keszthely
A betekintő jó alkalmat adott arra, hogy bárki szabadon látogathasson meg egy-egy órát.
| 2023. máj. 11. csütörtök 17:40 | Keszthely
Folyamatosan várják azok jelentkezését, akik szívesen tanulnának valamilyen hangszeren.
| 2023. feb. 9. csütörtök 18:16 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Babos Lajos a Festetics György Zeneiskola igazgatója.
| 2023. jan. 13. péntek 17:12 | Keszthely
A külső helyreállítási munkák már befejeződtek, most a nagytermet festik.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.