+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkészült a szalapai körforgalom
2023. december 4. hétfő 15:51 - Türje
Elkészült a szalapai körforgalom
Elkészült a szalapai körforgalom. A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság. Korábban még halálos baleset is történt itt. Ez indokolta, hogy mielőbb megépüljön a körforgalom. A Magyar Közút beruházása 696 millió forintból valósult meg.

Rég várt pillanat, szalagátvágás a szalapai körforgalomnál. A Sümeget Zalaegerszeggel és a Karmacsot Jánosházával összekötő út csomópontjában sok volt a baleset. A körforgalom megépítésével jelentősen nőtt a forgalombiztonság. A helyiek mellett sok ingázó közlekedik erre, mintegy négyezer jármű halad át naponta a csomóponton.

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő: „Azt gondolom, hogy a térség egyik legjelentősebb idei közúti beruházása ez a mostani. Egyrészt azért is, mert egy 700 milliós fejlesztés tudott itt megvalósulni. De amiért a legfontosabb és talán az egyik legjelentősebb beruházás, az az, hogy egy nagyon forgalmas kereszteződést tudtunk átalakítani körforgalommá, ami korszerűbb lesz, hiszen okos eszközöket is tartalmaz ez a szakasz. A legfontosabb – azt gondolom – az az értéke, hogy körforgalomként sokkal biztonságosabb lesz.”

A körforgalom építését májusban kezdték, határidőre elkészült a kivitelező. Teljesen átépült a környezet, közvilágítást is telepítettek. A csomópont biztonságát az is fokozza, hogy a mellékirányokból megfelelő íveken vezetik rá a forgalmat. A beruházás TOP-forrásból készült el. A területfejlesztés mellett az uniós források felhasználásnak koordinálásáért a vármegyei önkormányzat felel.

Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke: „A munkahelyteremtés, a családok mellett Zala megyében a legfontosabb az utak állapotának a javítása. Ebben a ciklusban az utak hosszához és hálózatos mértékéhez képest – körülbelül 3000 km mellékút-hálózat van és még a főutak – az ötmilliárd forint, ami rendelkezésre állt ennek a javítására, vagy a közlekedésbiztonság újabb kialakítására az kevésnek tűnik, de a sorrend az fontos volt.”

A szalapai csomópont pedig a sor elején volt a balesetveszélyessége miatt – tette hozzá Pál Attila. A most kezdődő, következő fejlesztési ciklusban már hétmilliárd forintot terveztek be közlekedésbiztonsági célokra.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus