+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az idén is segíti a rászorulókat a DK
2023. november 28. kedd 15:18 - Keszthely
Az idén is segíti a rászorulókat a DK
Tartós élelmiszereket gyűjt a Demokratikus Koalíció Keszthelyi Szervezete. A pártnál már hagyomány, hogy karácsony előtt segíti a rászorulókat. Tavaly rezsitámogatásra gyűjtöttek, idén azonban tartós élelmiszereket várnak, a csomagokat helyi segítő szervezetek juttatják el a nehéz helyzetben lévőknek.

Liszt, cukor, olaj, rizs. Néhány azok közül az alapélelmiszerek közül, amelyek nagy segítséget jelentenek a rászoruló családoknak. Ezek ugyanis sokáig eltarthatóak és számos fogás alapját képezik. Már egy liter olaj vagy egy kiló cukor is nagyon sokat segít. A DK Keszthelyi Szervezete karácsony közeledtével a szaloncukrot is szívesen fogadja. Magánszemélyek és cégek felajánlásait is gyűjtik.

„Így év végén fontosnak tartjuk azt, hogy a társadalmi és a közösségi munka, amely egyben a pártos munkának is az alapja, a lényegre összpontosítsunk: az emberekre. Az odafigyelésre, az egymás felé fordulásra, és ezért van az, hogy ezt az adománygyűjtést idén is megszerveztük.” - mondta Kovács Viktória, a DK Zala 2. sz. választókerületi alelnöke.

A DK tagjai felhívták a figyelmet arra, csak tartós élelmiszereket fogadnak, készpénzt az idén nem lehet adományozni, hiszen annak szigorú szabályai vannak. A csomagokat december 9-ig lehet leadni a párt helyi irodájában. Kedden és csütörtökön a délutáni, szerdán és szombaton pedig a délelőtti órákban fogadják az adományokat. Dékány Péter, a DK választókerületi elnöke arról beszélt, egyre többen szorulnak rá ezekre a csomagokra, így a Demokratikus Koalíció nemcsak karácsonykor, hanem többször is igyekszik támogatni a nehéz helyzetben lévőket.

„A Demokratikus Koalíció Keszthelyi Szervezete nagyon fontosnak tartja a gyűjtést ilyenkor, az adománygyűjtéseket. Ezért szervezünk most is karácsonykor is, ahogy szerveztünk iskolakezdéskor is iskolaszergyűjtést. Mivel az orbáni infláció olyan magas Magyarországon, hogy egyre több a rászoruló család, egyre nagyobb az elszegényedés, ezért nehezen tudják a napi betevőt is megvásárolni az emberek. ezért gondoltuk azt, hogy ilyen tartós élelmiszergyűjtési akcióba kezdünk.” - tette hozzá Dékány Péter, a DK Zala 2. sz. választókerületi elnöke.

Az összegyűlt csomagokat nemcsak keszthelyi, hanem a város 20-30 kilométeres körzetében élő családok kapják meg. Az adományok szétosztásában a helyi karitatív szervezetek segítenek, hiszen ők vannak kapcsolatban azokkal, akik rászorulnak a felajánlásokra.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus