Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Reformált gyereknevelés
2023. nov. 28. kedd | Keszthely
Reformált gyereknevelés
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet. Az eseményen Kovács Gergely, a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettese is részt vett. Kiemelte, céljuk, hogy minél több állami nevelésbe vett gyermek nevelkedhessen megfelelő családban.

Vasárnapi istentiszteleten szól az ének. A téma többek között a felelősségvállalás, a feltétlen szeretet, a türelem volt. Minden, ami egy nevelőszülő számára fontos.

„ Az Egyháznak, ilyen tájt kiváltképpen, adventi időben nagyon nagy felelőssége, hogy odafigyeljen ezekre a gyermekekre. Talán a legnagyobb ajándék minden édesség és játék mellett, az lehet, ha közösen imádkozunk azért, hogy ezek a gyerekek családba kerüljenek. Olyan családba, ahol a legnagyobb értéket kapják meg, a nevelőszülői figyelmet, a nevelőszülői szeretetet és a szülői gondoskodást.” hangsúlyozta Zichy Emőke, a Keszthelyi Református Egyházközség lelkésze.

A Szermek Zsoltéknak évekkel ezelőtt teljesen ismeretlen volt a református nevelőszülői hálózat, de gyermekeket szerettek volna nevelni. Ma 2 kislánnyal osztják meg az életüket.

„Nevelőszülővé váláshoz szerintem 3 dolog, ami nagyon fontos: Az egyik a hit. Hit nélkül nem fog normálisan működni. Alázat, és a harmadik pedig a türelem. Nagyon sok türelem kell hozzá, de egy nagyon szép feladat, nagyon szép szolgálat. Nekünk most 2 nevelt kislányunk van.”


Szermekné Lakatos Edit  úgy érzi, sokkal többet kapnak vissza a gyermekektől, mint amennyit ők adnak. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy szeretet nélkül nem tud működni ez a kapcsolat. 

„Szeretet nélkül ez nem megy. A gyerekek által megtudtuk mi az, hogy önzetlenül, feltétel nélkül szeretni valakit. A fegyelem, az odafigyelés ugye a legfontosabb, de a sok nehézség mellett nagyon sok örömet is kapunk tőlük.”

A hivatásra szinte bárki jelentkezhet, ám nem mindenki válhat nevelőszülővé. A jelentkezőket a vármegyében dolgozó szakmai vezető keresi fel, aki tájékoztatást ad a hivatásról. Ezt követően környezettanulmányt végez, hogy megfelelő körülmények közé kerülnének-e a gyermekek.

„Minden nevelőszülőnket nevelőszülői-tanácsadó kísér végig abban a folyamatban, amikor már azt megelőzően, hogy egy gyermek hozzá kerül és azon túl is, hogy egy gyermek már hozzá került kihelyezésre. A legfontosabb szempontunk, hogy olyan nevelőszülőket tudjunk találni és segíteni a szolgálatuk teljesítésében, ahol a rendszerben elhelyezkedő gyermekek a lehető legbiztonságosabban tudnak elhelyezkedni, és tudomásom szerint sok gyermek vár olyan nevelőszülőre, aki hosszabb, vagy rövidebb ideig az ő útját tudja kísérni.” magyarázta el Kovács Gergely, a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettese.

Januárban indul leendő nevelőszülőknek tanfolyam, amire a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ kiemelten várja azokat, akik 0 és 3 éves közötti gyermekek gondozására nyitottak.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2016. aug. 17. szerda 11:25 | Keszthely
A Veszprémi Egyházmegye hangszereinek felújítására gyűjtöttek vasárnap a keszthelyi református templomban
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Bohóckodó családi napot rendeztek a hétvégén.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Keszthely
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.