+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kattant a zár a KTC ajtaján
2023. november 27. hétfő 15:58 - Keszthely
Kattant a zár a KTC ajtaján
Minden év november utolsó szombatján tartják a Kulcs Kupát. Idén 28 hajó és 80 vitorlázó nevezett. A már 45. alkalommal megrendezett megmérettetés célja, hogy hosszabbítsák a szezont a Balatonon.

45 éves jubileumi hacacáré – így nevezték el a Keszthelyi Vitorlás Club szezonzáró versenyét. A Kulcs Kupa elnevezés onnan ered, hogy az utolsónak befutó hajó kormányosa kapja meg a vándorkulcsot, mellyel lezárják a vitorlás évadot.

„Idén ez a harmadik versenyünk, hagyományosan az évadzáró versenyünk a KulcsKkupa, minden év utolsó szombatján rendezzük meg, az idei évben pedig csatlakozik ehhez a KTC-nek, a Keszthelyi Túravitorlás Clubnak, a 45. jubileumi születésnapja, szóval ez egy kettős ünnep nekünk ma.” nyilatkozta Gárdos Péter, a Keszthelyi Vitorlás Club elnöke.

11 óra 30kor startoltak el a hajók a Keszthelyi-öbölben.  Az évad zárásához méltó volt az időjárás: metsző hideg és sportos szél volt az öbölben. Háromszor kellett megkerülniük a kijelölt bójákat. A KTC szezonzáró megmérettetése a Balaton nyugati-medencéjében is az év utolsó verseny, melyre a magyar tenger minden pontjáról érkeztek sportolók.

Voczák András, a megmérettetés egyik versenyzője így nyilatkozott: „Idén nekünk ez már, ha jól számolom a 12. versenyünk, voltunk itt a – egy J24-es osztályhajóval megyünk – voltunk itt a Balatonfüreden megrendezett Európa Bajokságon is ezzel a hajóval, most is ezzel próbálkozunk itt a versenyen. Elég sportos szél van, 2 újonc is jön velünk, aki most ül először hajón, úgyhogy túlzottan vérmes reményeink nincsenek.”

Az idei szezonnak immár vége, de a KTC-nek nem ez volt az utolsó rendezvénye 2023-ban. Idén is tartanak jótékonysági délutánt a Fő téren, december 18-án, aranyvasárnap. A Kulcs Kupa részvételi díjának harmadát is már erre ajánlották fel.

Pelikán Péter - Keszthelyi Tv

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus