Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A szuverenitás kérdése volt a főszerepben
2023. nov. 24. péntek | Keszthely
A szuverenitás kérdése volt a főszerepben
Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását – ezzel a címmel indított Országjáró Fórumot a Fidesz. A program célja, hogy felhívják a figyelmet, hogy miért fontos az embereknek elmondani a véleményüket a nemzeti konzultációban. Keszthelyre Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese látogatott el.

Az Országjáró fórumokon azt is hangsúlyozzák, hogy a nemzeti szuverenitást folyamatosan támadják Brüsszelben, ezért kell megvédeni. A politikusok arra kérik az embereket, hogy nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével a szuverenitásunk fontos kérdéseiről. Zala vármegyébe Koncz Zsófia érkezett. Az országjárás során több energetikai témájú egyeztetést tartottak a településvezetőkkel. A programok alkalmasak voltak arra is, hogy a polgármesterek kapjanak egy általános tájékoztatást Magyarország energetikai stratégiájáról. Keszthelyen a szuverenitás kérdése került a középpontba.

„A szuverenitás ügye az egyik legfontosabb kérdés. És a nemzeti konzultáció is gyakorlatilag  ezeket az ügyeket boncolgatja. És a szuverenitás ügye, az bizony az energia szuverenitás kapcsán is egy fontos szempont. Úgyhogy mindenféle szempontból ez összekapcsolódik. És a nemzeti konzultáció azért nagyon fontos nekünk, mert ez egy nagyon nagy felhatalmazás, hogy ezekben az ügyekben tudjuk a magyar érdekeket képviselni Brüsszelben.”

A fórumon hangsúlyozták, hogy az országjárás és a közös eszmecserék célja, hogy a sokakat érintő kérdésekről lehessen beszélni. Nagy Bálint államtitkár kiemelte, az emberek véleményét fontos ügyekben már többször kikérte Magyarország Kormánya, a kérdőíveket pedig eddig mindig nagyszámban küldték vissza.

„Ez mindig egy nagyon nagy stabilitást és nagyon nagy erőt tud adni a nemzetközi viták tekintetében a kormánynak, illetve a kormányt képviselő szereplőknek. És azt gondolom, hogyha most megnézzük a mostani tartalmát a mostani nemzeti konzultációs íveknek, akkor azt látjuk, hogy valóban olyan fajsúlyos kérdések vannak, amelyek mindannyiunkat közvetlenül is érinthetnek. És éppen ezért azt kérem én is a tisztelt választópolgároktól, hogy legyenek kedvesek kitölteni.”

A nemzeti konzultációs kérdőíveket november 17-én kezdték el kézbesíteni, karácsonyig minden háztartásba eljuttatják. A 2010-es kormányváltás óta ez a 13. alkalom, hogy így kérik ki az emberek véleményét. Az ív 11 kérdést tartalmaz, melyek a gazdaság, a migráció, a háború, a gyermekvédelem és a külföldi pártfinanszírozás témáit járják körbe. A válaszokat 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 11. hétfő 16:58 | Vonyarcvashegy
A politikusok szerint nem mindegy, hogy kik fogják hazánkat képviselni Brüsszelben.
| 2020. júl. 9. csütörtök 16:50 | Keszthely
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
| 2018. dec. 7. péntek 14:12 | Keszthely
Több mint 770 ezren töltötték ki eddig a nemzeti konzultációs kérdőívet, a határidő december 21-e.
| 2017. okt. 31. kedd 13:03 | Keszthely
A biztonságpolitikai szakértő volt a vendége a keszthelyi FIDESZ által szervezett lakossági fórumnak.
| 2017. okt. 27. péntek 15:45 | Keszthely
Dr. Drábik János és Patrubány Miklós tartott előadást és fórumot a Balaton Színházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.