+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb fejlesztések valósultak meg Alsópáhokon
2023. november 23. csütörtök 16:55 - Alsópáhok
Újabb fejlesztések valósultak meg Alsópáhokon
Ismét sikeresen pályázott a Magyar falu programon Alsópáhok. A településen újabb utcát tudtak felújítani, valamint a ravatalozót is rekonstruálták. A beruházások átadásán elhangzott, a közösség érdekében végzik a fejlesztéseket, amelyek elengedhetetlenek a vidék megtartó erejének növelése érdekében. A munka folytatódik, több projekt befejezése várható.

Az Árpád utca a település földrajzi közepén helyezkedik el. Régóta vágyott álom volt, hogy ez is megújulhasson, hiszen az évek alatt rossz állapotba került. Az állandó használat és a gyenge alapozás miatt gyorsan leromlott az út állapota. Most ezt is kijavította a kivitelező. Szegélyezték is az utat, és a csapadékvíz elvezetést is megoldották. A több mint 200 méteres út átadóján Nagy Bálint országgyűlési képviselő elmondta, fontos, hogy egy településnek legyen jövő képe. Ez Alsópáhokról 100%-osan elmondható.

„A mostani fejlesztés az Magyar falu programból, 100% hazai forrásból valósult meg 26,5 milliós összegből, ami azért is volt nagyon fontos túl azon, hogy a településképhez is hozzájárul, azt javítja, mert egy olyan szakaszról beszélhetünk a településen, ami korábban egy nagyon rossz minőségű útszakasz volt. Egy teljes településrész csatlakozik ezen az úton keresztül a főúthoz. És a korábbi régi útnak a vízmosásai miatt nagyon rossz állapotban volt, egy szakaszon be is szakadt. És azt gondolom, hogy ezért nagy öröm minden alsópáhoki számára, hogy meg tudott újulni ez az út.”

Ugyancsak a Magyar falu programnak köszönhetően megújult és bővült a település ravatalozója. Czigány Sándor polgármester hangsúlyozta, az épületre nagyon ráfért a renoválás, mert nem volt már méltó ahhoz, hogy tisztességesen el tudjanak búcsúzni a hozzátartozók elhunyt szerettüktől.

„Közel 14 millió forintot nyertünk erre a célra. A cél az volt, hogy a közel negyven éve épült ravatalozónkat egy kicsit bővítsük, különösképpen a kegyeleti hellyel, hiszen temetéskor alig fértek el a hozzátartozók, rokonok és a szertartást lebonyolító plébános úr és segítői. És úgy gondoltuk, hogy a temető egy nagyon fontos helye az életünk végének, ahol megfelelő tisztelettel kell elbúcsúzni szeretteinktől. És ezért gondoltuk azt, hogy azt a részét, ami az előtetőhöz tartozik, bővítjük.”

A településen jelenleg is zajlik a zártkerti utak aszfaltozása. Ez az Árpád utca folytatását is érinti. Mintegy 5-6 kilométer hosszban történik meg ez a fejlesztés.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus