+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerés a szociális munkásoknak
2023. november 15. szerda 16:10 - Keszthely
Elismerés a szociális munkásoknak
A szociális szférában dolgozókat köszöntötték Keszthelyen. A városban már hagyomány, hogy ilyenkor elismeréseket adnak át, és tisztelegnek mindazok előtt, akik munkájukkal segítik a családokat, a rászorulókat és az elesetteket.

A bölcsőde, az idősek otthona, a családsegítő központ és a Gondviselés Háza munkatársai is azért tevékenykednek minden nap, hogy a rájuk bízottaknak a lehető legteljesebb életet biztosítsák. A szociális feladatokat ellátók az élet minden területén jelen vannak a csecsemőkortól egészen az időskorig. Évente egyszer azonban kiemelt figyelmet kapnak.

„A hivatás természetesen valamilyen formában egy életforma is. Nekem nagyon fontos gyerekkorom óta, hogy segítsek a rászorultakon, legyenek azok hajléktalanok, idősek, bármilyen formában fontos nekem, hogy segítsek azokon az embereken, akiknek erre szükségük van.” - mondta Kóvári Szilárd, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sofőrje.

Keszthelyen több mint 100 fő dolgozik a szociális szférában. A városnak kiemelten fontos, hogy növelje ennek a segítő szakmának az ismertségét és az elismertségét. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke arról beszélt, a szociális munkások elősegítik a társadalmi fejlődést, a kohéziót és az integrációt. Csótár András hozzátette, a mai, nehézségekkel terhelt világban méginkább felértékelődött ennek a szakmának a szerepe.

„Olyan folyamatok zajlanak a világban – háborúk, különböző nehézségek, inflációs problémák – amelyek a mindennapi életkörülményeket azért befolyásolják. Ez előtérbe helyezi ennek a fontos szakmai területnek a szerepét, és az ebben dolgozóknak a kiemelkedően fontos szerepét. Azt gondolom, hogy mindemellett az elöregedő társadalom sem elhanyagolható.” - emelte ki az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Keszthelyen minden harmadik ember 60 év feletti. Emellett országos szinten ennek a korosztálynak a kétharmada valamilyen krónikus betegséggel küzd. Éppen ezért fontos felkészülni az idősek ellátására. Keszthely polgármestere kifejtette, az önkormányzat minden anyagi segítséget megad a szociális szférának azért, hogy a rászorulók segítése biztosítva legyen.      

„Igyekszünk minél komolyabb megbecsülést adni, de azért nyilván az anyagiak nem fejezik ki eléggé a munkájuk értékét. Ilyen szempontból nagyon fontos, hogy van ez a nap, ilyenkor is megköszönhetjük nekik a munkájukat, kifejezhetjük a köszönetünket. természetesen a jövőben építeni kell arra a városnak, hogy minél jobb szolgáltatásokat nyújtson. Dolgozunk ebben az irányban is, mert például az Egyesített Szociális Intézménynél a tetőteret most hasznosítani fogjuk.” - tájékoztatott Manninger Jenő.

A szervezők rövid műsorral kedveskedtek a meghívottaknak. A Festetics György Zeneiskola tanáraiból álló kamarazenekar muzsikált a résztvevőknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus