Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A szociális szférában dolgozókat köszöntötték
2021. nov. 12. péntek | Keszthely
A szociális szférában dolgozókat köszöntötték
A kivételes és áldozatos munkáért mondott köszönetet Keszthely önkormányzata a szociális szférában dolgozóknak. Keszthely segítő szervezeteinek munkatársait oklevéllel, emléklappal ismerték el. A csütörtöki eseményen elhangzott, az ágazatban dolgozók egész életüket a rászorulók segítésének szentelik, ezért megérdemlik a maximális tiszteletet és köszönetet.

A szociális szférában dolgozók munkáját ismerte el Keszthely önkormányzata. A szociális munka napját 2016-ban foglalták törvénybe. Ezen a napon szeretnék ráirányítani a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

Keszthelyen ez az első év, hogy köszönetet mondtak az ágazatban dolgozóknak. Az eseményre a város számos intézménye meghívót kapott. A Balaton Színház Simándy termében oklevéllel ismerték el a kiemelkedő dolgozókat.           

„Amikor mi hazamegyünk, akkor nem tudjuk teljes mértékben otthagyni az intézményt     és nagyon sokan még a gondolatainkban visszük az idős ellátottjainknak a sorsát. A napi munkánkat még otthon is elméletben tovább folytatjuk. Nem csak én köszönöm ezt a mai napot, hanem velem együtt az összes kollegámmal is köszönettel tartozunk, hogy a város ilyen módon ünnepelte meg a szociális munkának a napját.” - mondta Havasiné Tokovicz Anita, az ESZI Idősek Otthona főnővére.

Az eseményen elhangzott, a szociális szférában dolgozók hivatásként tekintenek a munkájukra. Csótár András elmondta, az ágazatban tevékenykedők az egyik legnemesebb feladatot látják el, gondoskodnak mindazokról, akik a legkiszolgáltatottabbak – csecsemők, idősek, hajléktalanok. Ehhez olyan személyiségre van szükség, amelyben egyesül az empátia, a konfliktuskezelés és válságok megoldásának képessége – tette hozzá az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.           

„A szociális munka alapja a benne dolgozók kivételes személyisége, amelyben nem csak naprakész tudásra, hanem igazán jó szívre, önzetlenségre is szükség van. A szociális ágazatban dolgozók számára az átlagon felüli munkához nem csak az ellátottak iránti empátia szükséges, hanem az elhatárolás képessége is, amely lehetővé teszi, hogy a magánélet és a számos mentális terhet jelentő hivatás között egyensúly alakulhasson ki.” - tájékoztatott Csótár András.

Az eseményen oklevelet adtak át 11 olyan dolgozónak, aki kivételesen magas szinten látja el a munkáját. Emellett a különböző segítő szervezetek munkatársainak emléklappal köszönték meg a helytállást. Az ünnepségen Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere kiemelte, az ember egész életét végigkíséri a gondoskodás. 

„Ki is gondoskodik rólunk életünk során? Nyilván elsősorban az édesanyánk, aztán a családunk, aztán a minket körülvevő közösség, majd, közben és utána és minden alkalommal ott vannak azok a szociális intézmények, akik az életünket végigkísérik. Ott van adott esetben a bölcsőde, ott van az iskolában vagy az óvodában mondjuk a családsegítő szolgálat, ott van életünk során az Egyesített Szociális Intézmény, ugyanúgy a családsegítő.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere.

Az ünnepségen fellépett a Babos-Piller duó, akik könnyűzenével és jazz muzsikával szórakoztatták a vendégeket. A meghívottakat az esemény zárásaként állófogadáson látta vendégül Keszthely önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 15. szerda 16:10 | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a szociális szférában dolgozókat.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Mindketten kiemelkedő munkásságukért vehették át a kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. jún. 30. péntek 15:20 | Keszthely
A Semmelweis nap alkalmából elismerték a Keszthelyi Kórház és az Alapellátási Intézet munkatársait.
| 2023. jún. 15. csütörtök 16:31 | Keszthely
Heizler Eliza és Varjassi Sheila országos és nemzetközi zongorista megmérettetéseken lettek dobogósok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.