Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Közösségépítés és gaming
2023. nov. 14. kedd | Keszthely
Közösségépítés és gaming
FIFA e-sport bajnokságot szerveztek Keszthelyen. A résztvevők három csoportban mérkőztek meg egymással. A programot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, ugyanis szeretnének lehetőséget adni a játékosoknak, hogy megismerjék egymást, és megmutassák, hogy mire képesek.

A videójátékok napról napra egyre népszerűbbek. A legnagyobb gamerek naponta több órát töltenek a számítógépek vagy játékkonzolok előtt. Az e-sport egyre inkább bekerül a köztudatba, ahol a tehetségen túl kiemelt jelentőséget kap a taktika is.

„Én márciusban kezdtem az egész FIFA-s karriert a tavalyi játékkal. Azóta több mint 2600 órám van a játékban, tehát ezzel kelek, ezzel fekszem. Napi 14-15 óra játékidő, úgyhogy bízom a legjobbakban.” - mondta az egyik versenyző, Kásás Botond.

A keszthelyi bajnokság célja nem csak a versengés. A játékot lebonyolító egyesület fontosnak tartja, hogy közösséget építsenek, és akár barátságok köttessenek egy-egy ilyen alkalommal. A résztvevők a fairplay jegyében ugyanolyan képességű játékosokkal játszottak, és a testi attribútumaikat sem változtathatták.

„Azért fogadtuk el a meghívását a Helikon Teniszcentrumnak, mivel ők is szeretnének közösséget építeni, az meg az egyesületünknek maximálisan beleillik a profiljába. Rendszeresen járunk kitelepülésekre, akár kis falunapokra, csapatépítő tréningeket tartunk akár hoteleknek, teniszcentrumoknak, egyesületeknek közösségépítés céljából, hogy új barátságok kötődjenek itt akár az e-sport keretein belül.” - tájékoztatott Tóth László, az eSport Szombathely Egyesület rendezvény koordinátora.

FIFA e-sport bajnokságot először szerveztek Keszthelyen. A Helikon Teniszcentrum vezetése azonban szeretne hagyományt teremteni ebből, és a foci mellett akár más sportágakat is bevonni a bajnokságba. Felmerült annak a lehetősége is, hogy hibrid versenyeket tartsanak, ahol a játékosok nem csak a képernyők előtt, hanem a pályákon is megmérethetik magukat.

„Van hat darab salakpályánk, egy rekortános focipályánk, egy futópályánk, de ilyen rendezvényeknek is helyet tudunk adni. Szeretnénk arra hangsúlyt fektetni, hogy a kicsiktől egészen az idős korosztályig minden korosztály megtalálja a maga számára elérhető sportolási lehetőséget, amit mind a szabadban, mind pedig beltéren lehet űzni.” - emelt ki Komoróczi Kristóf, a Helikon Teniszcentrum vezetője.

A bajnokság dobogósait díjazták a szervezők. Kupával, emléklappal és értékes utalványokkal gazdagodtak a legjobbak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Várvölgy
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Mintegy negyven versenyző ült asztalhoz vasárnap Keszthely Város Sakkbajnokságán.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Harmadik alkalommal szervezett megmérettetést a MATE Georgikon.
| 2024. jan. 16. kedd 10:46 | Várvölgy
Hagyományteremtő céllal szervezték meg az l. Zsidi csocsó bajnokságot a hétvégén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.