Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jubilált az óvoda
2023. nov. 13. hétfő | Keszthely
Jubilált az óvoda
50 éves a Gagarin utcai óvoda. A jubileumot együtt ünnepelték a jelenlegi és az egykori dolgozók. Az eseményen elhangzott, az intézményben ma is az elkötelezett nevelői munka és a hagyományok tisztelete és továbbadása áll az első helyen. A programon műsorral örvendeztették meg a vendégeket az óvodások.

Népdalokkal, népi mondókákkal készültek a kicsik az ünnepre. Az óvoda programjában jelentős szerepet kap a magyar kultúra ápolása. A gyerekek számos dalt tanulnak meg, amelyeket időről időre szívesen elő is adnak. Az intézményben a kezdetek óta fontos a hagyományőrzés, amelyet a szülők is üdvözölnek. Emellett fontos a kicsik személyiségének kibontakoztatása és a fejlődésükhöz való hozzájárulás. Németh Ildikó, az Életfa Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője arról beszélt, vannak olyan értékek, amelyek 50 év alatt is változatlanok maradtak.

„Az óvodai nevelés, az állandó. A hitvallásunk, hogy a néphagyomány és a gyermekek szeretete mindenekelőtt és mindenekfelett áll. A bölcsődében és az óvodában a mai nappal – azt gondolom – egy szimbolikus ajtót nyitottunk a jövőre. Közös útra léptünk, a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde címszó alatt, és mi együtt, közösen, együtt neveljük ezen túl a gyermekeinket.” - tájékoztatott Németh Ildikó, a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.

A korábban az Egyesített Szociális Intézmény égisze alatt működő Szivárvány Bölcsődét az idei tanítási év kezdetén vonták össze az Életfa Óvodával. Szeptemberben 500 óvodás és 70 bölcsődés kezdte meg az évet Keszthelyen. A Gagarin utcai intézményben 5 csoportba csaknem 100 gyerek jár. 10 óvodapedagógus, 5 dajka és egy pedagógiai asszisztens segíti a munkát. A bölcsődében 14 kisgyermeknevelő és 4 dajka dolgozik. Az elmúlt években korszerűsödött az intézmény, több felújítás is megvalósult. Fontos szempont, hogy a hagyományok mellett az innováció is megjelenjen az óvodában.

„Azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban sok mindent tettünk ezért, hogy jobb körülmények között legyenek. Ez az épület is már 50 éves, és azért még jól használható. Lesz korszerűbb óvoda is Keszthelyen, tehát az óvodai ellátás biztosítva lesz, hiszen most épül a Vásár tér mellett az óvoda egyházi építkezésből, egyházi fenntartással, de az is a városban élőket fogja elsősorban kiszolgálni. Tehát bőven van óvodai hely. Inkább most már azért kell drukkolnunk, és a város ezt is lehetőség szerint segíti, hogy minél több gyerek legyen.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Az ünnepségen köszöntötték a Gagarin utcai óvoda egykori vezetőit. Az intézmény tortával és vacsorával ünnepelte a jubileumot. A kerek évfordulóhoz kapcsolódóan fotókiállítást is nyitottak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tetőszerkezetet építettek a Gagarin utcai bölcsőde terasza fölé.
| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.