Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idősbarát Önkormányzat Díjat vett át Keszthely
2023. nov. 3. péntek | Keszthely
Idősbarát Önkormányzat Díjat vett át Keszthely
Az idén is két település, Keszthely és Csörnyefölde nyerte el az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata Díjat. A díj elnyerésére a Zala Megyei Idősügyi Tanács minden évben pályázatot ír ki, míg az elismerésről – a gyakorlatnak megfelelően- a Zala vármegyei közgyűlés elnöke dönt. Az elismerést ma délután,ünnepélyes keretek között vehette át Keszthely város polgármestere.

Az Idősbarát Önkormányzati Díjra 20. alkalommal pályázhattak az önkormányzatok. Az idősügyi tanács a javaslattételnél  azt vette figyelembe, hogy a pályázó települések önkormányzatai az alapfeladataikon túl milyen további erőfeszítéseket tesznek még a helyben élő idősek érdekében, amelyekkel az idősek aktív közösségi részvételét fokozzák, és az elszigetelődés, a magány, a tétlenség leküzdése érdekében valósítottak-e meg szervezett programokat. A díjat a Zala Vármegyei Idősügyi Tanács elnöke, Pácsonyi Imre adta át Keszthely város polgármesterének."Keszthely városa példaértékűen szervezi az idősekkel kapcsolatos szolgáltatásokat. Külön érték természetesen, hogy működtet, fenntart Idősügyi Tanácsot és valamennyi civil szervezettel amelyik időseket is ellát,időseket is tudnak soraik között,jó kapcsolatot ápol. És vannak olyan intézményei amelyek szerepi funkciójuk alapján külön figyelmet fordít az időseknek."- mondta Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Idősügyi Tanács elnöke.

Nagy Bálint az  Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. A díjátadáson beszélt az idősek  megbecsüléséről, a közösségért vállalt szerepükről. "Mikor egy közösség jövőt tervez, célokat tűz ki,akkor abban a tapasztalattal rendelkező, nagy tudással,bölcsességgel rendelkező idősebb generációnak a megbecsülése mindig különösen fontos és azt gondolom,hogy egy közösséget jellemez is és be is mutat az, hogy az időseiről, az idősebb korosztályról milyen mértékben és hogyan gondoskodik. Azt gondolom, hogy  ez alapvető kötelesség először is. S az, hogy a napi munkában, a napi egyeztetésekben, a célok meghatározásánál már csak a tapasztalatuk, a tudásuk lévén az idősebb szépkorú generációt minél inkább bevonjuk , az szerintem kifejezetten fontos mint közösségépítés."- mondta el Nagy Bálint

Manninger Jenő polgármester a köszönte meg az elismerést,amelyet az elmúlt évek munkájának eredményeként nyert el a város.

"Elsősorban az idősügyi szervezeteknek a munkáját ítélték meg és azt gondolom, nagyon fontos. Úgy ahogy az egész országban egyre több idős ember van,Ők még aktívak, ugyanakkor nagyon sokan vannak akik egyedül vannak,vagy a családjuk nem mindennap tud róluk gondoskodni,Itt elsődleges a segítség és a gondoskodás. Természetesen a szociális ellátása, egészségügyi ellátása…mindenkinek jár köszönet aki ebben részt vett. Én azt gondolom, legfontosabb a törődés."- emelte ki köszöntőjében Manninger Jenő.

Az Idősbarát Önkormányzat Díjjal elismerték, hogy Keszthelyen az idős lakosok a munkával töltött évek után megváltozott élethelyzetben is megbecsült, értékes tagjai a  közösségnek és a társadalomnak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2019. okt. 9. szerda 19:16 | Hévíz
Zala Megye Közgyűlése és Idősügyi Tanácsa 2007 óta adja át a kitüntetést.
| 2016. okt. 17. hétfő 16:17 | Cserszegtomaj
Az idei évben Cserszegtomaj és Újudvar érdemelte ki a Megyei Közgyűlés által adományozott címet
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Péntek estig berendezték, átvizsgálták és lezárták a 17 keszthelyi szavazókört.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A díjjal anyagi támogatás is jár, amit természetesen önkormányzati lakásokra fordít az önkormányzat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.