Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idősbarát település
2016. okt. 17. hétfő | Cserszegtomaj
Idősbarát település
Jól működő étkeztetési rendszer, az egymásra figyelés, jó rendezvények – többek közt ezekért érdemelte ki „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjat Cserszegtomaj. A Zala Megyei Közgyűlés elismerését a vasárnapi Idősek Napján vehette át a településvezetés. Cserszegtomaj mellett Újudvar is részesült ebben a címben. A szépkorúaknak koncerttel, műsorral és vendéglátással kedveskedtek az ünnepség alkalmával.

A legfiatalabb generáció műsora köszöntötte a legidősebbeket a cserszegtomaji ünnepségen. A helyi óvoda Pillangó és Süni csoportja táncokkal, mondókákkal lépett a tornacsarnok színpadjára. Több mint háromszáz 63 év feletti cserszegtomajit hívott meg a település az Idősek Napjára. A szépkorúak úgy érzik, törődnek velük, sok szórakozási lehetőségük van a községben.

„Ha csak tudunk, eljövünk, itt van a párom is. Most is mondta: te, Mama nejünk el!  Hát menjünk el – mondom – nézzünk széjjel egy kicsit, meg az a kis kikapcsolódás nagyon jó. Ezt tudom mondani, nagyon szeretek itt lakni.” - mesélte az ünnepségen résztvevő Kovács Lajosné. 

„A kötelező feladatokon túl mit tesz egy önkormányzat az idősekért?” Ez a lényege az idősbarát település címnek - mondta el az azt odaítélő megyegyűlés alelnöke. Pácsonyi Imre kihangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak pályáznia lehet erre a címre, melyet a megyegyűlés és az Idősügyi Tanács bírál el. 

„A településeknek jogszabályban megfogalmazott kötelessége az idősek ellátása, gondoljunk akár a falugondnoki szolgálatra, vagy akár a szociális alapellátás bizonyos elemeire. Természetesen attól lesz valaki tényleg idősbarát önkormányzat, ha ezeken a kötelező feladatokon túl a figyelmével, az odafordulásával, vagy egyáltalán a rendeletalkotásnak a településfejlesztésnek bármilyen teendőjével tekintettel és figyelemmel van az idősekre.”  - nyilatkozta az alelnök, aki egyben a Megyei Idősügyi Tanács elnöke is.

Cserszegtomaj és a Nagykanizsai járásban fekvő Újudvar megfelelt a pályázatban foglaltaknak. Ezért ez a két település vehette át „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjat. A címet évente ítéli oda a megyei önkormányzat. Cserszegtomaj polgármestere nagyon büszke, hogy elismerték az idősekért végzett munkájukat.

„Nem tudom titkolni a büszkeséget, de igazából ez az eredmény mindnyájunké, tehát ebbe nagyon sokan benne vannak, akik az Idősbarát Önkormányzat cím tartalmáért, annak elnyeréséért dolgoztak, azok nagyon sokan benne vannak, benne van a falu vezetése éppúgy mint a klubok, civilszervezetek, és tényleg a falu egész lakossága. Nem csináltunk mást, mint amit az idősektől tanultunk, azt adtuk vissza.” - mondta büszkén a településvezető. 

A legidősebb helyieket külön köszöntötték az ünnepségen. A 96 éves Pátkai Lajosné és a 88 esztendős Hirsch Márton volt a rendezvény két legkorosabb résztvevője.

Sztárfellépővel is kedveskedtek az időseknek. Aradszky László műsorában régi dalok, a táncdalfesztiválok slágerei szórakoztatták a közönséget, majd estebéddel is szolgáltak a helyi nyugdíjasoknak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 3. péntek 12:15 | Keszthely
Keszthely és Csörnyefölde kapta az Idősbarát Önkormányzat Díjat.
| 2019. okt. 9. szerda 19:16 | Hévíz
Zala Megye Közgyűlése és Idősügyi Tanácsa 2007 óta adja át a kitüntetést.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2023. okt. 9. hétfő 15:33 | Zalaegerszeg
Keszthelyi és cserszegtomaji kitüntetettek is voltak a díjazottak között.
| 2022. dec. 13. kedd 16:15 | Keszthely
Az idős hölgy december 13-án ünnepli születésnapját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.