Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idősbarát Önkormányzat lett Hévíz
2019. okt. 9. szerda | Hévíz
Idősbarát Önkormányzat lett Hévíz
Idősbarát Önkormányzat-díjat vehetett át Hévíz városa. A Zala Megyei Közgyűlés és Idősügyi Tanács által alapított elismerést minden évben két olyan település veheti át, akik idősügyi tevékenységük miatt példaként állíthatók a megye más települései elé. A kitüntetést az idei évben Hévíz mellett Páka is kiérdemelte.

Szulák Andrea műsorával köszöntötték a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából Hévízen. A város önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok aktívan részt vegyenek a település életében. Ennek érdekében számos civil szervezettel működnek együtt, 2011-ben pedig létrejött az időseket is támogató  Zonta Klub. Hévíz idősbarát tevékenységét Zala Megye Önkormányzata és Idősügyi Tanácsa Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel ismerte el.

„Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen számos esetben elmondtuk, és azt gondolom, hogy a mindennapjainkban is megtesszük azt, hogy foglalkozunk az idősekkel, foglalkozunk ezzel a korosztállyal. Mégpedig olyan irányba, és gyakorlatilag mondhatom, hogy az a fő kérdés nálunk, hogy megfelelően aktívan tudják élni ezt az időszakukat, legyen nekik megfelelő program, legyen nekik megfelelő lehetőség, hogy a nyugdíjas éveiket aktívan élhessék Hévíz városában, hozzájuthassanak minden lehetőséghez, és természetesen hogyha úgy alakul, segítséget is nyújtunk.” - mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Az ünnepélyes díjátadón Papp Gábor elmondta, az idősek azok, akik életük során Hévíz fejlődéséért dolgoztak, és sokan közülük ma is napi szinten tevékenykednek. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke hozzátette, a 2007-ben alapított díjat olyan önkormányzatok kaphatják meg, akik tevékenységükkel példát mutatnak a megye többi települése számára. Az idei évben Páka és Hévíz érdemelték ki az elismerést.

„Mindkét településen látszik, hogy az önkormányzatnak, a képviselő-testületeknek jellemzően az időseket pártoló szemlélete van. Bevonják őket a települések közéletébe, számítanak a tanácsukra, a véleményükre. A szabadidős programoknál mindig arra is figyelnek, hogy minél több idős résztvevője legyen azoknak. Próbálják minél aktívabban tartani az időseket sportprogramokkal, gondoskodnak az egészségügyi szűrésekről, és a települések adottságait, lehetőségeit használják jól ki ennek érdekében.” - tájékoztatott Zala Megye Közgyűlésének alelnöke.

A rendezvényen elhangzott, a két díjazott önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a generációk közötti kapcsolattartásra is. Az ünnepségen fellépett a hévízi Tiszta Forrás Népdalkör is, akik a közelmúltban Lengyelországban képviselték a települést.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 3. péntek 12:15 | Keszthely
Keszthely és Csörnyefölde kapta az Idősbarát Önkormányzat Díjat.
| 2016. okt. 17. hétfő 16:17 | Cserszegtomaj
Az idei évben Cserszegtomaj és Újudvar érdemelte ki a Megyei Közgyűlés által adományozott címet
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Mindketten kiemelkedő munkásságukért vehették át a kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. nov. 15. szerda 16:10 | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a szociális szférában dolgozókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.