+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Csik Ferenc Tanuszodából az Egyesült Államokba
2023. október 29. vasárnap 15:34 - Keszthely
A Csik Ferenc Tanuszodából az Egyesült Államokba
Túl van első egyetemi versenyén Hetyei Nóra. A Keszthelyi Kiscápák SE úszója az idei tanévtől teljes ösztöndíjjal tanul és sportol az egyesült államokbeli Houstonban. Az egyetemi sport legmagasabb osztályában pallérozódik a keszthelyi lány. A sikerei megmutatják a keszthelyi úszósportban rejlő lehetőségeket és a szakmai munkát.

Keszthely, Hungary – ez a felirat olvasható Hetyei Nóra egyetemi bemutatkozó videóján. Az USA-beli versenyek előtt így mutatják be a Kiscápák kiválóságát. A 2023-as tanévtől teljes ösztöndíjat nyert a University of Houston egyetemre.  A szorgalmas, kitartó munka és az Európai Ifjúsági Olimpián elért eredményeinek köszönheti ezt. Ő az első sportoló Keszthelyről, aki helyi egyesületet képviselve jutott ki az USA-ba tanulni.

„Olyan lehetőségeim vannak, amik otthon nem biztos, hogy megadatottak volna. például ha otthon folytatom az egyetemet, akkor nem biztos, hogy a sportot ilyen szinten tudtam volna mellette folytatni. És ez egy életre szóló lehetőség. Akár még ha nem is sikerül jól az úszás, vagy akármi, legalább egy olyan tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam, ami más feltételek mellett nem biztos, hogy megtapasztalhattam volna” - nyilatkozta Hetyei Nóra. 

Nóri túl van az első egyetemi versenyén, felvette az ottani ritmust és megszokta a környezetet, rutint. A sok edzés mellett az első szemeszterben még kevesebb órája van, de jövőre már ott is nagyobb lesz a tempó.  

Hetyei Nóra a Kiscápák SE első leigazolt csapatának tagja volt 2012-ben. 2019-ben korosztálya legjobb úszójának választották. Többször elnyerte Magyarország jó tanuló, jó sportolójának járó címet, és a Keszthely város Legjobb Ifjúsági Sportolója díjat is. Edzője Csala Tamás, nevelő trénere Szántó Kata volt.

„Ő az első fecske és példát mutat a gyerekeknek, tehát példaértékű, hogy majd én is ki akarok jutni, vagy én is olyan akarok lenni, mint a Hetyei Nóra. Ha hazajön az országos bajnokságra, ott már szerepelt és döntőt úszott, de reméljük hogy előbbre is tud jutni majd az országos bajnokságon, nemcsak döntőbe szerepel, hanem a következő lépés, hogy 1-6-ban végez, vagy érmet szerez” - mondta televíziónknak Szántó Kata a Kiscápák elnöke. 

Nóri ösztöndíja négy évre szól. Természetesen az úszásban egyre jobb és jobb akar lenni. Úgy érzi, az első egyetemi versenyén elért idejénél még jóval többre képes.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus