+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 300 milliárd forint a minőségi szálláshelyekre
2017. július 25. kedd 15:25 - Hévíz
300 milliárd forint a minőségi szálláshelyekre
300 milliárd forintos forrásból támogatja a kormány a szálláshelyek minőségi megújulását – hangzott el kedden Hévízen. Magyarország eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó programja, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a szálláshelyek teljes szegmense pályázhat vissza nem térítendő támogatásra. A program jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, melynek egyik állomása volt ma Hévíz. Ezt megelőzően tájékoztatták a sajtót a részletekről.

Hazánkban ma mintegy 1100 kereskedelmi szálláshely működik. Részben az ő tevékenységükkel a turizmus GDP-hez való hozzájárulása 10 százalék. A július 3-án bejelentett Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program célja, hogy ez az arány növekedjen.

„Hisszük azt, hogy 2019-re el fogjuk tudni érni azt, hogy a hazai turizmus GDP-hez való hozzájárulása megközelítse az osztrák színvonalat, vagyis a 16 százalékot.” - mondta el a tájékoztatón Ondraschek-Szipka Viktória, a Kisfaludy Szálláshely Fejlesztési Konstrukció projekt igazgatója. Hozzátette, a minőségi fejlesztések célja a 20 százalékos árbevétel növekedés. A programban 2030-ig, ütemezetten írják ki a pályázatokat a kereskedelmi szálláshelyek teljes szegmensének. 

A szakmai partnerként közreműködő Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke üdvözölte a programot. Könnyid László kiemelte, az 1100 hazai kereskedelmi szálláshely közül 700 darab 50 szoba, vagy az alatti kapacitású és mintegy 2000 panzió működik. Kiemelte, hogy ez egy jelentős szegmens, melynek különösen fontos lehet ez a forrás, hiszen többségében nem tudtak fejleszteni az elmúlt tíz évben.

„Ebből látjuk, hogy valóban a kicsikkel kell foglalkozni mind panzióméretben, mind szállodaméretben, tehát ez egy nagyon jelentős szegmens. Főleg azért, mert ezek vannak családi vállalkozásban, magyar tulajdonban, foglalkoztatók is, azért rengeteg embert alkalmaznak.” - nyilatkozta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Hosszú távú cél, hogy megkétszerezzék az ide érkező külföldi vendégek költését – mondta el Hévíz polgármestere. Papp Gábor kiemelte, ehhez minőségi fejlesztésekre van szükség. A programot óriási lehetőségnek tartja, mellyel a hévízi szereplőknek is élnie kell. 

„Én azt gondolom, hogy a magyar turizmusban igenis a minőség megjelenik és én azt gondolom, hogy az európai árakat kell követnünk. Tehát egy ilyen minőségi fejlesztéssel azt gondolom, eljön annak az ideje is a nagyobb bevétel generálása mellett, hogy nagyobb árakat, magasabb árakat tudunk kérni ezekért a minőségi szállásférőhelyekért.” - mondta el a fürdőváros első embere. Hozzátette: a jelenlegi vendégéjszakai adatok alapján idén csúcsot dönthetnek, várhatóan meghaladják az 1,1 millió vendégéjszakát.

A szálláshelyfejlesztési konstrukciót jelenleg a Balaton, Tokaj és Sopron térségébe készítették elő. A tervek szerint szeptember 4-én írják ki a pályázatokat. A program most társadalmi egyeztetésen van. Fórumokon és elektronikus úton is várják a véleményeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus