Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folyamatosan fejlődik a Georgikon
2023. szep. 28. csütörtök | Keszthely
Folyamatosan fejlődik a Georgikon
35 százalékkal nőtt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusára benyújtott jelentkezések száma. Összesen 375 fő nyert felvételt a keszthelyi agár- és gazdasági képzések valamelyikére. A MATE elkötelezett abban, hogy a hagyományok tisztelete mellett a 21. század igényeinek megfelelő, modern környezetet biztosítson hallgatóinak. A fejlesztés már megkezdődött az elmúlt években.

Bár még csak 3 éve alakult meg hazánk legnagyobb kiterjedésű egyeteme, számos fejlesztés valósult meg a MATE-n, így a Georgikon Campuson is. Többek között átadták a burgonyatárolót, mely a fajtafenntartás és a szaporítóanyag előállítás szempontjából fontos. Klímaházat avattak, melyben a külső tényezőktől független szimulálhatnak szélsőséges időjárási körülményeket a növénytudományi kutatás támogatására. A sportpályát is fejlesztették. A kollégiumban és a D épületben történt felújítás. Ezek a beruházások mind azt szolgálják, hogy a hallgatók a korszaknak megfelelő körülmények között sajátíthassák el a tudást.

„Egy egyértelmű irányt, arculatot igyekeztünk adni az elmúlt időszakban a campusnak. Növeltük a hallgatói létszámot, stabilizáltuk először is, hiszen az is nagyon fontos. Tudatosítottuk itt a térségben, hogy a Georgikonnak hosszú távú fejlesztéseket, jövőt szánunk építve azokra a hagyományokra, amelyek a 226 éves múltra nyúlnak vissza. De elsősorban a jelenre és a jövőre fókuszálunk, koncentrálunk.” - ismertette Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A campus sajtótájékoztatóján elhangzott, fontos figyelni az agrárágazat kihívásaira is. Ezekhez megfelelő oktatás szükséges, ezért nagy öröm, hogy ismét el tudott indulni többek között az osztatlan agrármérnök, valamint a turizmus-vendéglátás képzés, de új szakokon is lehet már itt tanulni. Nagy Bálint államtitkár kiemelte, együttműködések nélkül nem lehetne sikerről beszámolni.

"Mind az egyetem szempontjából, mind az egyetem hallgatósága szempontjából, de mind az egész városkép szempontjából és a térségünk képe szempontjából nagymértékben hozzájárulnak annak a javításához. És azt azért mindenképpen el kell mondani, hogy az elmúlt időszakban azért azt tapasztalhatjuk, hogy mind Keszthely városa és az egyetem között, mind akár a Festetics-kastély és az egyetem között egy nagyon komoly, nagyon jó együttműködés tudott kialakulni vagy még inkább megerősödni. Aminek eredményeként most a következő fejlesztés, a fenékpusztai fejlesztés átadása lesz néhány hét múlva.”

Az egyetemen további fejlesztések is megvalósulnak. A tervek között szerepel a D épület homlokzatának hőszigetelése és az E épület felújítása.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
| 2024. feb. 2. péntek 17:40 | Keszthely
Az eseményen hangsúlyozták, nagyon fontos az országnak az agrárszektor.
| 2024. jan. 29. hétfő 13:22 | Keszthely
Nyílt napon volt lehetőség megismerkedni a Georgikon képzéseivel.
| 2023. ápr. 5. szerda 17:55 | Keszthely
Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható a MATE-n.
| 2023. már. 2. csütörtök 15:46 | Keszthely
Az év fiatal oktatója dr. Simon-Gáspár Brigitta, míg az év fiatal kutatója dr. Such Nikoletta lett.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.