+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemcsak Autómentes Napon kell biztonságosan közlekedni!
2023. szeptember 22. péntek 14:46 - Gyenesdiás
Nemcsak Autómentes Napon kell biztonságosan közlekedni!
Autómentes napot tartott a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda. A héten zajlik az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakozik ily módon az intézmény is. A rendezvényen a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai is segítettek, felállították a népszerű kerékpáros akadálypályát, de ujjlenyomatokat is vettek az érdeklődő ovisoktól.

Készülődnek az ovisok a biciklis kalandhoz. Felkerültek a bukósisakok, de volt olyan, aki a bringás kesztyűjét sem hagyta otthon. A nagycsoportosok külön kerékpáros túrára mehettek el az óvó nénikkel. Sokan gyakran használják a kétkerekűt, és élvezik is bicajozást.

„Van mellettünk egy ilyen bicikliút is és ott szoktam néha egyedül és az Anya fut utánam.” - mondta el Horváth Alina.

Élethű körülmények között gyakorolhatták a kicsik a helyes közlekedést. Meg kellett állniuk a felrajzolt gyalogátkelőhely előtt és figyelniük kellett arra is, hogy szabad jelzést mutat-e a közlekedési lámpa. Az ovisoknak az éves tervben is szerepel a biztonságos közlekedés elsajátítása. Többször kirándulnak, így akár a tömegközlekedés szabályait is megtanulhatják. Az autómentes naphoz évek óta csatlakozik az intézmény.

„Sajnos látjuk azt, hogy a zebrán csak átgurulnak a biciklivel. Az én gyerekkoromban még azt tanították, hogy le kell szállni és áttoljuk a biciklit. Most már szoktam ezt néha látni a táblákon jelzik is, de nagyon sok baleset történik. És pont ezért, hogy elkerüljük. Tudják a gyerekek a közlekedési szabályokat és gyakoroljunk, gyakoroljunk, gyakoroljunk. Minél többször, nemcsak autómentes napon.” - osztotta meg Világos Csabáné intézményvezető.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai mindig szívesen állnak rendelkezésre gyermekek  oktatására is. Nagyon népszerű a gyakorló pályájuk, melyeket a legkisebbektől a legnagyobbakig bárki kipróbálhat. Az autómentes nap az Európai Mobilitás Hetének része, mely az egyenruhásoknak is fontos

„A rendőrség számára ez a hét ez azért fontos, hogy egyrészt közelebb hozzuk a gyerekeket a rendőrséghez, a rendőri tevékenységhez. Másodsorban, hogy a gyerekek ne féljenek a rendőrtől. Harmadrészt meg azért, hogy tanuljanak egy kis KRESZ-t kanyarodást, egyensúlyozási gyakorlatokat, mely itt is látható, a mai nap feladata. Illetve azt tapasztaltuk, azt vettük észre, hogy a gyerekek egyre jobban kerékpároznak.” - emelte ki Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A biztonságos közlekedés alapjait nem lehet elég korán elkezdeni. Minél jobban ismerik a fiatalok a szabályokat, annál kisebb a valószínűsége egy esetleges balesetnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus