+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zajlanak a Vajda Napok
2023. szeptember 14. csütörtök 16:55 - Keszthely
Zajlanak a Vajda Napok
Zajlanak a Vajda Napok. A Vajda János Gimnázium minden évben megtartja a közösségépítő rendezvényét, melynek különlegessége, hogy a diákok szervezik egymásnak a programokat. Játékos vetélkedők, focikupa, osztályműsorok és gólyaavatás is szerepel az események között, mely péntekig tart.

3 perc alatt minél több ruhadarabot kellett osztályonként egy emberre ráadni az 5 perc alatt begyűjtött darabokból. Pólók, topok, pulóverek tömkelegét aggatták társaikra a fiatalok. Az izgalmas feladatot mindenki örömmel teljesítette. A végeredményt a színpadon kellett bemutatniuk, majd egyesével levetniük. Az nyerte meg ezt a kört, aki a legtöbb anyagot tudta magán viselni. Ilyen és ehhez hasonló vetélkedőket találtak ki a szervezők, akik idén a 12.b osztály tanulói voltak. Nyáron és az elmúlt héten is folyamatosan tevékenykedtek, hogy minél gördülékenyebben menjen minden.

„Minden osztály ilyenkor ugye kitalál a maga Vajda Napjához egy témát. Mi is próbáltunk ehhez, ugye a Vajda Games-hez valamilyen játékalapú, akár valóságos, akár virtuális játékokhoz hűek lenni ehhez a témához. És ilyen feladatokat létrehozni. De hát persze elkalandozunk és próbálunk jópofa egyéb dolgokat is létrehozni.” - mondta el Galambos Péter a szervezők nevében.

Az osztályok kincskeresésen is részt vettek, ehhez különböző helyszíneken kellett megtalálniuk a következő nyomot. Ételkóstolásra is lehetett jelentkezni, ahol bekötött szemmel a csokik márkáját találták ki a diákok. Az iskolán kívül is voltak megmérettetések, meg kellett keresniük a járókelők közül a legmagasabb embert. Az egyik legnagyobb sikere a Barbie-beöltözős versenynek volt. Minden osztályból a népszerű játékbaba egyik figuráját mutatták be a színpadon. A Vajda Napok programja az elsősöknek is jó alkalom arra, hogy még jobban megismerjék egymást, pénteken az ő avatójuk is szerepel az ütemtervben.

„Nagyon jól érzem magam elsős gólyaként. Szerintem nagyon kreatív feladatokat választottak nekünk a végzősök. Nagyon élveztem minden feladatot, megpróbáltam a legjobban megcsinálni, nagyon élvezem.” - fogalmazott Czémán Dávid elsős.

A 36. Vajda Napok elérte a célját: jó hangulattal kezdeni az iskolát, összekovácsolni a diákokat és a tanárokat. Különlegessége, hogy minden évben a tanulók szervezik meg egymásnak, melybe a pedagógusokat később vonják be. Ez az egyik első rendezvény minden tanévben, de számos program lesz idén is a gimnáziumban.

„Tele vagyunk versenyekkel, tele vagyunk Erasmus programokkal hála Istennek, utazásokkal. Egy ígéretes tanévnek nézünk elébe.” - emelte ki Varga Sz. Gábor igazgató.

A program pénteken ér véget. Osztályműsorok, tombola is vár még a fiatalokra, valamint kiderül, hogy kik nyerték meg a Vajda Napokat és ki szervezheti a következő évit. Elmaradhatatlan az elsősök avatója, valamint gólyabál is lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus