Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Asbóthos siker a Euroskills-en
2023. szep. 13. szerda | Gdansk
Asbóthos siker a Euroskills-en
Idén is remekeltek az Asbóth iskola versenyzői a szakmák Európa-bajnokságán. Darabos Lili szépségápoló bronzérmes lett, míg Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott. Ők is hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk második helyezett lett az összesített pontversenyben. 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz és 7 kiválósági érmet szerzett Magyarország.

43 szakmában versengtek a fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságán. Többek között ács, épületasztalos, fodrász, ipari robotika, kertépítő vagy autószerelő kategóriákban mérettették meg magukat. Magyarországról 22 számban 26 versenyző indult. Két indulót a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Technikuma készített fel. Ez már önmagában is különleges, hogy egy iskola több kiválóságot is tud biztosítani a magyar válogatottba, hiszen több száz szakképző intézmény van. A háromnapos megmérettetés nagy felkészülést igényelt, hiszen mind fizikailag, mind mentálisan kemény megpróbáltatás várt a fiatalokra. Olyan projekteket kellett megoldaniuk, amik a szakmák legmagasabb szintű feladatainak felelnek meg. Több év kitartó munkája van a versenyzők eredménye mögött.

„Bence egy installációs feladatot végzett és egy okosotthon programozással kellett befejezni. Az egész rendszernek működnie kellett a végére. Ez egy hatalmas nagy mentális és fizikális megerőltetés és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy helytállt. Lilinek pedig a szépségápoló szakmában, ami Magyarországon nem is egy szakma, hanem egy ágazat, igazából három olyan összetett területnek a feladatit kellett megoldani, ami akár kozmetikai ápoló feladat volt, vagy körmös feladat vagy pedig egy ilyen frissítő masszőri tevékenységet jelentett.” - mondta el Linhart Rita stratégiai és versenyeztetési igazgatóhelyettes.

Szabó Bence a negyedik helyen végzett, 2 ponttal maradt le a dobogóról. Azonban olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hogy kiválósági érmet kapott. Darabos Lili bronzéremmel térhetett haza Lengyelországból. Az Asbóth évek óta biztosít versenyzőket az Európa- és világbajnokságokra, melyeken mindig szép eredményeket érnek el a fiatalok. Az intézmény továbbra is csapatban gondolkozik, céljuk, hogy alkossanak, hisznek abban, hogy még magasabbra juthatnak.

„E mögött a siker mögött egy összehangolt csapat áll: szakértők, oktatók, szponzorok, az iskola teljes közössége. És nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországot képviselhetjük, illetve Keszthely jó hírnevét vihetjük országhatárainkon belül és mostanában már jócskán kívül is. 2010-ben kezdtük el a versenyzést a kozmetikus-szépségápoló szakmával és azóta felfejlődtünk a villanyszerelés, elektrotechnika területen is annyira, hogy most már nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi színtéren is különlegeset alkotnak a versenyzőink.” - fogalmazott Csótár András igazgató.

Az Asbóth továbbra is motivált. Tervezik és fejlesztik a következő területet, amiben indítani szeretnék a következő generáció kiválóságait. Ehhez már keresik a szponzorokat és a szakértőket ahhoz, hogy tovább fejlődhessenek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. okt. 26. csütörtök 15:47 | Gyenesdiás
Ünnepi találkozóval zárták az Euroskills 2023 Szakmák Európa-bajnokságát.
| 2021. okt. 8. péntek 14:37 | Gyenesdiás
Cságoly Laura aranyérmet szerzett szépségápolás kategóriában, ez az Asbóth iskola legnagyobb sikere.
| 2019. feb. 4. hétfő 17:44 | Keszthely
Mintegy 11,5 millió forintos eszközfejlesztés valósult meg az intézményben.
| 2023. jan. 16. hétfő 18:01 | Keszthely
Mintegy 130 diák mellére tűzték ki a szalagot.
| 2022. jan. 18. kedd 15:30 | Keszthely
Az ünnepséget tavaly a járvány miatt el kellett halasztani, így nagyobb örömmel készültek az eseményre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.