+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Asbóthos siker a Euroskills-en
2023. szeptember 13. szerda 17:21 - Gdansk
Asbóthos siker a Euroskills-en
Idén is remekeltek az Asbóth iskola versenyzői a szakmák Európa-bajnokságán. Darabos Lili szépségápoló bronzérmes lett, míg Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott. Ők is hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk második helyezett lett az összesített pontversenyben. 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz és 7 kiválósági érmet szerzett Magyarország.

43 szakmában versengtek a fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságán. Többek között ács, épületasztalos, fodrász, ipari robotika, kertépítő vagy autószerelő kategóriákban mérettették meg magukat. Magyarországról 22 számban 26 versenyző indult. Két indulót a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Technikuma készített fel. Ez már önmagában is különleges, hogy egy iskola több kiválóságot is tud biztosítani a magyar válogatottba, hiszen több száz szakképző intézmény van. A háromnapos megmérettetés nagy felkészülést igényelt, hiszen mind fizikailag, mind mentálisan kemény megpróbáltatás várt a fiatalokra. Olyan projekteket kellett megoldaniuk, amik a szakmák legmagasabb szintű feladatainak felelnek meg. Több év kitartó munkája van a versenyzők eredménye mögött.

„Bence egy installációs feladatot végzett és egy okosotthon programozással kellett befejezni. Az egész rendszernek működnie kellett a végére. Ez egy hatalmas nagy mentális és fizikális megerőltetés és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy helytállt. Lilinek pedig a szépségápoló szakmában, ami Magyarországon nem is egy szakma, hanem egy ágazat, igazából három olyan összetett területnek a feladatit kellett megoldani, ami akár kozmetikai ápoló feladat volt, vagy körmös feladat vagy pedig egy ilyen frissítő masszőri tevékenységet jelentett.” - mondta el Linhart Rita stratégiai és versenyeztetési igazgatóhelyettes.

Szabó Bence a negyedik helyen végzett, 2 ponttal maradt le a dobogóról. Azonban olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hogy kiválósági érmet kapott. Darabos Lili bronzéremmel térhetett haza Lengyelországból. Az Asbóth évek óta biztosít versenyzőket az Európa- és világbajnokságokra, melyeken mindig szép eredményeket érnek el a fiatalok. Az intézmény továbbra is csapatban gondolkozik, céljuk, hogy alkossanak, hisznek abban, hogy még magasabbra juthatnak.

„E mögött a siker mögött egy összehangolt csapat áll: szakértők, oktatók, szponzorok, az iskola teljes közössége. És nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországot képviselhetjük, illetve Keszthely jó hírnevét vihetjük országhatárainkon belül és mostanában már jócskán kívül is. 2010-ben kezdtük el a versenyzést a kozmetikus-szépségápoló szakmával és azóta felfejlődtünk a villanyszerelés, elektrotechnika területen is annyira, hogy most már nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi színtéren is különlegeset alkotnak a versenyzőink.” - fogalmazott Csótár András igazgató.

Az Asbóth továbbra is motivált. Tervezik és fejlesztik a következő területet, amiben indítani szeretnék a következő generáció kiválóságait. Ehhez már keresik a szponzorokat és a szakértőket ahhoz, hogy tovább fejlődhessenek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
 
forrás: Facebook/Euroskills Gdansk 2023
 
forrás: Facebook/Euroskills Gdansk 2023
 
forrás: Facebook/Euroskills Gdansk 2023
 
forrás: Facebook/Euroskills Gdansk 2023
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus