+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerékpárutakat újítanak fel
2023. szeptember 8. péntek 17:05 - Balatongyörök
Kerékpárutakat újítanak fel
A Balatoni Bringakör újabb szakasza újul meg. Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között kap új burkolatot az út összesen 10,5 kilométer hosszan. A kivitelezés bejelentéséről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, kiemelt fontosságú a biztonságos közlekedés, ugyanakkor a kerékpáros turizmusnak is egyre nagyobb a vonzereje.

Már felvonultak a munkagépek a balatongyöröki kerékpárútra. A beruházás része a Balatoni Bringakör teljes rekonstrukciójának, amelyből az elmúlt években mintegy 114 kilométer újult meg 6 milliárd forint értékben. A kormány prioritásként kezeli a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, eddig 340 kilométernyi új szakaszt építettek és 200 kilométernyi út újult meg országszerte. A jelen fejlesztésre 550 millió forintot költenek.                  

„Az első és legfontosabb kérdés az a biztonság, és ahhoz, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni, és még vonzóbbá tudjuk tenni a kerékpározást, az egyik legfontosabb az infrastruktúra, a kerékpárutaknak a fejlesztése, karbantartása, építése és megújítása. Elmondhatjuk, hogy a 2019 áprilisában elindult a 205 kilométeres Balatoni Bringakörnek a fejlesztése, és ez idő alatt valamivel több mint 50%-a már megújult, tehát több mint 114 kilométer megújult ebből a 205 kilométerből.” - tájékoztatott Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

A Balaton környékén egyre népszerűbb a kerékpározás. Nem csak a turisták, hanem a helyi lakosok is szívesen közlekednek két keréken. Balatongyörökön a ’80-as években kezdődött a kerékpárút fejlesztése, azóta több beruházás is megvalósult. A legújabb felújítást üdvözölte a település vezetése, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy más területeket is bekapcsoljanak a hálózatba.        

„Úgy gondoljuk, hogy a környékünk rengeteg olyan látványosságot rejt, amik a balatongyöröki vagy akár a balatoni bringakörútról elérhetőek. Balatongyöröknek annyi előnye van, hogy a Keszthelyi-hegységen vezet át egy út Vállus felé, és akár Várvölgy, Zalaszántó, azok a nagyon értékes Keszthelyi-hegységen túli települések, és az ő értékeik is feltárhatóak lennének, hogyha ezek a kerékpárutak elkészülhetnének.” - tette hozzá Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A beruházás a meglévő lakóutcák lokális vagy teljes felületű rekonstrukcióját, a kerékpárút szakaszok szélesítését, burkolatjelek felfestését és táblák kihelyezését foglalja magába. A zalai Balaton-parti települések kiemelten fontosnak tartják az együttműködést, ezért is fogadták nagy örömmel a községeket összekötő útszakasz megújulását.           

„Nem csak táblától tábláig gondolkodunk, hanem régióban. Ezáltal a Balaton-parti települések és a nem Balaton-parti településekre is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy összekössük. Ki munkába jár, ki a turisztika vagy a szabadidejében használja, de itt közel 100 ezer nagyságrendű az a fő, aki ezt a Zala vármegyei szakaszt használja éves szinten.” - emelte ki Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A kerékpározás révén a Balaton akár 12 hónapos úti cél is lehet – hangzott el a sajtótájékoztatón. A most kezdődő munkálatok várhatóan november végén fejeződnek be.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus