+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Őszi programok a Balatoni Múzeumban
2023. szeptember 6. szerda 16:12 - Keszthely
Őszi programok a Balatoni Múzeumban
Színes programkínálattal várja ősszel a látogatókat a Balatoni Múzeum. A 125 éves intézmény természetesen a jubileumra fókuszál, így ezzel kapcsolatban több esemény is lesz a következő hónapokban. Ismét elindulnak a múzeumpedagógiai foglalkozások, ahol újdonsággal is várják a fiatalokat.

A Balatoni Múzeum tárlatai mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. A Szendrey, Petőfi, Keszthely című időszaki kiállítás nagyon népszerű volt, így meghosszabbították szeptember végéig. A hónap közepén a néprajzi gyűjtemény pálinkafőző eszközeit láthatja a közönség a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Az intézmény az idén is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához. Ennek keretében nyílik a hagyományos MŰSZAK tárlat október közepén, és számos programmal tisztelegnek a múzeum 125 éves múltja előtt.

„Tulajdonképpen az ősz több olyan rendezvénnyel is várja az érdeklődőket, ami kifejezetten ehhez a jubileumhoz kapcsolódik a megszokott Múzeumok Őszi Fesztiválja, a Kulturális Örökség Napjain kívül. A 125 éves jubileumhoz kötődik az október 14-re tervezett jubileumi kiállításunk, illetve október 27-én pedig egy szakmai kötetbemutatóval várjuk az érdeklődőket. November első hetében 6-a és 8-a között pedig egy tudományos konferenciát tartunk itt a Balatoni Múzeumban.” - tájékoztatott Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója.

A konferencia az elmúlt 10 év legnagyobb tanácskozása lesz, az esemény témája a házi készítésű gyümölcspárlatok kultúrája. A festészet napján Egry Józsefnek állítanak emléket, október 21-én pedig megszervezik a hagyományos Mesterségek Napját. Október végén kreatív kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket Mesés díszek a természetből címmel. Az ősszel lesz raktárles is, a Balatoni Múzeum antropológiai gyűjteményét tekintik át és mutatják be a nagyközönségnek. Emellett múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

A Balatoni Múzeum küldetésének tartja, hogy megszerettesse a közgyűjteményeket a fiatalokkal. Ennek érdekében szerveznek különböző foglalkozásokat, például a Szendrey, Petőfi, Keszthely tárlatban, de az állandó kiállításban is. Az idén új elemként lép be a múzeumpedagógiai foglalkozások sorába a Mesélő csontok című foglalkozás, amelyet Kovács Dalma régész-antropológus fog tartani . Az oktatási intézményeknek továbbra is lehetőségük van kedvezményes bérletet váltani a múzeumba.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus