Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lakossági fórum: a Fenyves allé is téma volt
2023. szep. 6. szerda | Keszthely
Lakossági fórum: a Fenyves allé is téma volt
A Fenyves allé menti építkezés is témája volt a keddi településrendezési lakossági fórumnak. Az önkormányzat saját hatáskörben indított két, egymástól független témában módosítást a Helyi Építési Szabályzatban. Emiatt tartottak fórumot. A lakosság szeptember közepéig még írásban is megfogalmazhatja javaslatait.

Már közművesítik a telkeket a Fenyves allénál és utat is építettek a hőerőmű irányból. A fasor keleti oldalán, a Szendrey-teleptől északra az egyetem kezelésében lévő állami földek és magánterületek is vannak. Utóbbiak közvetlenül az allé mellett húzódnak. Itt fognak lakóházakat építeni.

Nem lakópark, hanem földszintes, tetőtér beépítéses családi házak lesznek itt –válaszolta Vetőné Zeke Erzsébet kérdésére a főépítész a lakossági fórumon. A mezőgazdasági földek eddig is lakóövezetben voltak. A korábbi építési szabályzat is erre szánta a területet. Közben a tulajdonosok másfajta telekosztást valósítottak meg. Erre kellet reagálni. Módosították, hogy a telkek mely részére lehet építkezni.

„Itt muszáj volt lépni. Itt az még egy fontos dolog, hogy a Fenyves allé védelmében az országos, ötméteres előkert előírást nyolc méterre tudtuk megnövelni, hogy harminc méternél is messzebb legyen az első házsor a fenyvestől. Így a fenyves képe az erről az oldalról is látványos tud lenni, másik oldalról pedig szabadon marad, mert ott mezőgazdasági terület határolja” - nyilatkozta Ónodi Szabó Lajos, Keszthely főépítésze. 

A Helyi Építési Szabályzat meghatározza, hogy lakások, irodák, vagy üzletek építésénél mennyi autónak kell parkolót, garázst kialakítani. Az országos előírásnál a jelenlegi keszthelyi szabályozás szigorúbb, ami sok esetben ellehetetlenít beruházásokat. A tervezett szabályozás a főépítész szerint életszerűbb. A belvárosban távlatosan egy részletesebb szabályozásban gondolkodnak.

A témában egy hozzászólás, szakmai javaslat volt Riedl Tamás korábbi főépítésztől. A Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos észrevételeket szeptember 13-ig írásban is el lehet küldeni e-mailen, vagy postai úton Keszthely Város Polgármesterének. A kapcsolódó dokumentumok megtekinthetők a város honlapján, vagy a főépítészi irodában. A szakhatóságok és az Állami Főépítészi Iroda vizsgálata után kerülhet a képviselő-testület elé a módosítás. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 1. péntek 17:47 | Keszthely
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
| 2023. okt. 30. hétfő 14:42 | Keszthely
Közösségi teret alakítanak ki, növényeket ültetnek, megújul a burkolat és padokat is telepítenek.
| 2023. aug. 30. szerda 16:23 | Keszthely
Az Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről szóló rendelet módosítása miatt hirdették meg a fórumot.
| 2022. szep. 16. péntek 10:37 | Cserszegtomaj
Tiltakoznak a lakók Cserszegtomajon a tervezett fakivágások miatt.
| 2021. aug. 12. csütörtök 13:42 | Keszthely
Az utak állapota és a közlekedési nehézségek is szóba kerültek a Kertvárosért Egyesület találkozóján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Hargita TV
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:49
Göcsej Filmfesztivál
21:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.