+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lakossági fórum: a Fenyves allé is téma volt
2023. szeptember 6. szerda 16:08 - Keszthely
Lakossági fórum: a Fenyves allé is téma volt
A Fenyves allé menti építkezés is témája volt a keddi településrendezési lakossági fórumnak. Az önkormányzat saját hatáskörben indított két, egymástól független témában módosítást a Helyi Építési Szabályzatban. Emiatt tartottak fórumot. A lakosság szeptember közepéig még írásban is megfogalmazhatja javaslatait.

Már közművesítik a telkeket a Fenyves allénál és utat is építettek a hőerőmű irányból. A fasor keleti oldalán, a Szendrey-teleptől északra az egyetem kezelésében lévő állami földek és magánterületek is vannak. Utóbbiak közvetlenül az allé mellett húzódnak. Itt fognak lakóházakat építeni.

Nem lakópark, hanem földszintes, tetőtér beépítéses családi házak lesznek itt –válaszolta Vetőné Zeke Erzsébet kérdésére a főépítész a lakossági fórumon. A mezőgazdasági földek eddig is lakóövezetben voltak. A korábbi építési szabályzat is erre szánta a területet. Közben a tulajdonosok másfajta telekosztást valósítottak meg. Erre kellet reagálni. Módosították, hogy a telkek mely részére lehet építkezni.

„Itt muszáj volt lépni. Itt az még egy fontos dolog, hogy a Fenyves allé védelmében az országos, ötméteres előkert előírást nyolc méterre tudtuk megnövelni, hogy harminc méternél is messzebb legyen az első házsor a fenyvestől. Így a fenyves képe az erről az oldalról is látványos tud lenni, másik oldalról pedig szabadon marad, mert ott mezőgazdasági terület határolja” - nyilatkozta Ónodi Szabó Lajos, Keszthely főépítésze. 

A Helyi Építési Szabályzat meghatározza, hogy lakások, irodák, vagy üzletek építésénél mennyi autónak kell parkolót, garázst kialakítani. Az országos előírásnál a jelenlegi keszthelyi szabályozás szigorúbb, ami sok esetben ellehetetlenít beruházásokat. A tervezett szabályozás a főépítész szerint életszerűbb. A belvárosban távlatosan egy részletesebb szabályozásban gondolkodnak.

A témában egy hozzászólás, szakmai javaslat volt Riedl Tamás korábbi főépítésztől. A Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos észrevételeket szeptember 13-ig írásban is el lehet küldeni e-mailen, vagy postai úton Keszthely Város Polgármesterének. A kapcsolódó dokumentumok megtekinthetők a város honlapján, vagy a főépítészi irodában. A szakhatóságok és az Állami Főépítészi Iroda vizsgálata után kerülhet a képviselő-testület elé a módosítás. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus