+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tovább a siker útján: nemzetközi teniszverseny zajlik Keszthelyen
2023. szeptember 1. péntek 17:23 - Keszthely
Tovább a siker útján: nemzetközi teniszverseny zajlik Keszthelyen
A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen az ITF 700-as besorolású veterán-teniszverseny. A több, mint kétszáz résztvevő között magyar és külföldi, amatőr és profi sportolók vannak.

Ezt a nemzetközi versenyt immár negyvenhatodik alkalommal szervezték meg Keszthelyen. Az országban három ilyen nagy mérkőzést rendeznek, ezek közül az egyik helyszíne a város. A MaxCity ITF MT700 kategóriába tartozó Lénárt László emlékverseny több pályán zajlik. "Örömmel mondhatom a nézőknek, hogy hál' Isten, a Helikon szállodánál megnyílt a 6 darab teniszpálya, a Helikon Tenisz Clubnál 4, tehát 10 darab pálya, sőt az Ady úti pályákon lévő 6 darab. Tehát 16 pályán zajlanak a versenyek, amelyek augusztus 29-én kezdődtek és szeptember 2-ig tartanak" - tudtuk meg a Helikon Tenisz Club elnökétől, Horváth Imrétől.

35 éves korosztálytól egészen a 90 évesig vesznek részt a versenyen. Több, mint kétszáz sportoló méri össze erejét. Ilyen sok teniszező kiszolgálásához elengedhetetlen volt a fejlesztés, a pályák számának növelése a városban. Erdei Csaba, a Szenior Tenisz Szövetség elnöke örül a fejlesztéseknek: "Én azt gondolom, hogy az idei verseny egy fordulópont a keszthelyi Nemzetközi Verseny életében. Ugye itt a korábbi években az infrastruktúra nem volt a legmegfelelőbb. Azzal, hogy most megújult a Helikon szálló és ott elkészültek az új pályák, ismét olyan környezetben fogadhatjuk a külföldieket, hogy valószínű elkezd emelkedni megint a színvonala ennek a rendezvénynek."

Keszthely polgármestere minden résztvevőnek kis ajándékcsomagot is átadott. Manninger Jenő maga is űzi ezt a sportot. A teniszversenyt az egyik legnagyobb városi sportrendezvénynek tartja: "Sok mindent tettünk ezért. Többek között rendbe hoztuk egy kicsit a pályákat. Én azt gondolom, hogy most nagyon jó színvonalú pályák vannak. Plusz természetesen hozzájárul ehhez, hogy a Helikon szállón is megnyílt az új Helikon Teniszcentrum. Tehát most már 18 pályán tudunk fogadni nemzetközi szintű versenyzőket. Az a célunk, hogy sok ilyen verseny legyen a jövőben is."

A játékosoknak, résztvevőknek csütörtökön este egy players party-t is szerveztek, ahol kötetlenebb hangulatban találkozhattak egymással.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus