+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fokozott figyelem az iskolák környékén, hogy ne legyen baj!
2023. szeptember 1. péntek 17:01 - Keszthely
Fokozott figyelem az iskolák környékén, hogy ne legyen baj!
A tanévkezdésre a rendőrség is figyelmeztet, a megnövekedett közlekedők száma miatt nagyobb lehet a balesetveszély. Egy hónapon keresztül az iskolák közelében található gyalogátkelőhelyeknél segítik a közlekedést az egyenruhások. Felhívják a figyelmet a szabályok betartására, a szerencsétlenségek megelőzésére.

8 óra előtt folyamatosan érkeztek a diákok és szüleik az iskolákhoz az első tanítási napra. Gyalogosan, kerékpárokkal, rollerekkel jöttek a legtöbben, de sokakat hoztak autókkal is. A nyári szünet felszabadultságát még egyesek nem hagyták maguk mögött, emiatt figyelmetlenebbek is lehetnek a fiatalok, melynek könnyen baleset lehet a következménye. A rendőrség a polgárőrséggel közösen évek óta vigyáz a diákokra szeptemberben. Nemcsak az ő figyelmüket hívják fel a rájuk leselkedő veszélyekre, hanem a közlekedésben résztvevőkét is. Minden szabálytalanság miatt figyelmeztetnek.

„Mint például a megállni tilosban, ha megállnak és rakják ki a gyerekeket, ugye nem lehet. Az a megállni tilos tábla azért van odarakva, hogy a forgalmat ne akadályozzuk, ne tartsuk fel. Vannak az iskolák környékén parkolóhelyek, ott kellene megállni és akkor lekísérni a gyerekeket az iskolába.” - osztotta meg Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Ezek mellett figyelik a biztonsági öv és a gyermekülés használatát, valamint a kerékpárokkal való szabályos közlekedést. Az iskola rendőre elnevezésű programot 15 éve indították el országszerte. Ennek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése.

A 2023/24-es tanévben csaknem 2900 oktatási intézménynél mintegy kettőezer rendőr vállalja ezt a feladatot a hivatásos szolgálata mellett. Nemcsak ebben az időszakban lehet kérni az ő segítségüket, hiszen évközben is bármikor tartanak interaktív baleset-megelőzési foglalkozást a diákoknak, illetve az óvodásoknak is. A tapasztalat az, hogy szerencsére nagyon ritkán fordulnak elő balesetek az oktatási intézmények környékén, köszönhető ez ezeknek a programoknak is.

Az egyenruhások egy hónapon keresztül lesznek az az iskolák közelében a napi tanítás kezdetének és befejezésének időszakában. Főként azokon a helyszíneken járőröznek, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt jelenlét szükséges.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus