Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bejárást tartottak a nevelési év kezdete előtt
2023. aug. 31. csütörtök | Keszthely
Bejárást tartottak a nevelési év kezdete előtt
Felkészülten várják a gyermekeket a keszthelyi óvodákban és a bölcsődében. Szerdán bejárást tartott a tagintézményekben Manninger Jenő polgármester. Az idei nevelési évtől összevonva, új intézmény keretében működnek a tagóvodák és a bölcsőde. A Keszthelyi Életfa Óvodába és Bölcsődébe 570 gyermek fog járni szeptember 1-től.

Szerdán bejárásra érkezett a polgármester az Életfa Óvodába. A tavaly óta zajló akció célja, hogy a nevelési év kezdete előtt megvizsgálják a keszthelyi tagegységek állapotát. E mellett természetesen folyamatosak a hatósági ellenőrzések is. A városvezetés célja, hogy felmérjék az igényeket, regisztrálják a kisebb-nagyobb felmerülő problémákat. Erre a legjobb mód a személyes kapcsolat és a helyszíni szemle.

„Kisebb dolgokkal is sokat lehet segíteni: megjavítanak egy-egy padot, vagy egy-egy beázást, vagy áthozatunk esetleg egy másik helyszínről egy játszótéri eszközt, ilyenekről van szó egyelőre. Mindenképpen lehetőség nyílik a személyes beszélgetésre, nagyon fontosak ezek az intézmények az önkormányzatnak” - nyilatkozta Manninger Jenő. 

Nyáron a keszthelyi intézmények, így az óvodák világítását is korszerűsítették. Karbantartásokat végeztek és például a kültéri padokat is megjavították. Szeptember 1-től az óvodák és a bölcsőde összevont intézményként működnek. Utóbbi eddig az Egyesített Szociális Intézményhez tartozott. Az új intézmény vezetője Németh Ildikó: „Minden tagóvodában a személyi feltételek megfelelőek, a tárgyi környezetért a gondozónők és az óvodapedagógusok felelősek. Úgy gondolom, hogy megfelelő módon várjuk szeptember elsejével a gyerekeket. A polgármester úr jelenleg bejáráson van az intézményben és az esetlegesen felmerülő problémákat és helyzeteket úgy gondolom, hogy ezzel kezelni fogjuk.”

A 2023/24-es nevelési évet 500 óvodás és 70 bölcsődés kezdi meg Keszthelyen. 24 csoportban 48 óvodapedagógus, a bölcsődében 14 kisgyermeknevelő dolgozik. A dajkákkal, pedagógiai asszisztensekkel és más dolgozókkal együtt összesen 105 munkatársa van az összevont intézménynek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Balatongyörök
Az Egyszer volt hol nem volt ... mesemondó versenyre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:54 | Zalaszentlászló
Zalaszentlászlón a fejlesztések mellett az energiatakarékos üzemeltetésre törekednek.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.