+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bejárást tartottak a nevelési év kezdete előtt
2023. augusztus 31. csütörtök 13:29 - Keszthely
Bejárást tartottak a nevelési év kezdete előtt
Felkészülten várják a gyermekeket a keszthelyi óvodákban és a bölcsődében. Szerdán bejárást tartott a tagintézményekben Manninger Jenő polgármester. Az idei nevelési évtől összevonva, új intézmény keretében működnek a tagóvodák és a bölcsőde. A Keszthelyi Életfa Óvodába és Bölcsődébe 570 gyermek fog járni szeptember 1-től.

Szerdán bejárásra érkezett a polgármester az Életfa Óvodába. A tavaly óta zajló akció célja, hogy a nevelési év kezdete előtt megvizsgálják a keszthelyi tagegységek állapotát. E mellett természetesen folyamatosak a hatósági ellenőrzések is. A városvezetés célja, hogy felmérjék az igényeket, regisztrálják a kisebb-nagyobb felmerülő problémákat. Erre a legjobb mód a személyes kapcsolat és a helyszíni szemle.

„Kisebb dolgokkal is sokat lehet segíteni: megjavítanak egy-egy padot, vagy egy-egy beázást, vagy áthozatunk esetleg egy másik helyszínről egy játszótéri eszközt, ilyenekről van szó egyelőre. Mindenképpen lehetőség nyílik a személyes beszélgetésre, nagyon fontosak ezek az intézmények az önkormányzatnak” - nyilatkozta Manninger Jenő. 

Nyáron a keszthelyi intézmények, így az óvodák világítását is korszerűsítették. Karbantartásokat végeztek és például a kültéri padokat is megjavították. Szeptember 1-től az óvodák és a bölcsőde összevont intézményként működnek. Utóbbi eddig az Egyesített Szociális Intézményhez tartozott. Az új intézmény vezetője Németh Ildikó: „Minden tagóvodában a személyi feltételek megfelelőek, a tárgyi környezetért a gondozónők és az óvodapedagógusok felelősek. Úgy gondolom, hogy megfelelő módon várjuk szeptember elsejével a gyerekeket. A polgármester úr jelenleg bejáráson van az intézményben és az esetlegesen felmerülő problémákat és helyzeteket úgy gondolom, hogy ezzel kezelni fogjuk.”

A 2023/24-es nevelési évet 500 óvodás és 70 bölcsődés kezdi meg Keszthelyen. 24 csoportban 48 óvodapedagógus, a bölcsődében 14 kisgyermeknevelő dolgozik. A dajkákkal, pedagógiai asszisztensekkel és más dolgozókkal együtt összesen 105 munkatársa van az összevont intézménynek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus