+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három osztálynyi gólya a gimiben
2023. augusztus 30. szerda 15:31 - Keszthely
Három osztálynyi gólya a gimiben
Gólyanap volt a Vajda János Gimnáziumban. Három osztályban csaknem 100 kilencedikes kezdi meg a tanévet szeptember 1-én. A szervező felsőbb éves diákoknak és a tanároknak is az a célja, hogy megismertessék a várost, az iskolát az új tanulókkal.

Mindkét bátyja, sőt még anyukája és nagymamája is a Vajdába járt Tihanyi Zsombornak. A leendő gimnazistának nagyon tetszettek a gólyanap feladatai.

„Nagyon kreatív programok voltak, szerintem viccesek. Például volt olyan, hogy a tanárokról eldugtak képeket a Balaton-parton és meg kellett nevezni őket és hogy mit tanítanak. A Festetics-kastély parkjában meg kellett kérni embereket és azért kaptunk egy-egy pontot” - nyilatkozta Zsombor. 

A gimnáziumban kezdtek, de megfordultak a város több pontján, majd a vízitelepen zárták a napot a gólyák. A diákönkormányzat tagjai és az osztályfőnökök is részesei voltak a programnak.

„A diákönkormányzat feladata a gólyanapnak az előkészítése, lebonyolítása, ezzel lehetőséget kapnak a diákönkormányzat tagjai, hogy közösségi órát is szerezzenek. Nagyon szívesen vállalják a feladatokat és a célja az, hogy a gólyákat megismertessék egymással. Az idén körülbelül 100 gólyánk van” - mondta televíziónknak Karácsonyi Ágnes, Diákönkormányzatot segítő tanár.

Délelőtt vegyes csapatokat alakítottak ki a szervezők, délután már osztályokra bontva vetélkedtek a leendő vajdások. Az elsődleges cél az ismerkedés és a közösségépítés. A diákok és tanárok is úgy látják, hogy egységes, jó közeg van a Vajda János Gimnáziumban. Mindezt a gólyanap alapozza meg, melyet a szervező diákönkormányzatosok is átéltek.

Varga Enikő, a Diákönkormányzat elnökségi tagja: „A gólyanap az minden ember életében…apukánk is mennyit mesélt még az egyetemi gólyanapokról. Ez mindenképpen csapatépítő, megismerjük a város helyszíneit, az osztálytársainkat, meg vicces feladatok vannak. Én a mai napig mesélem, ha olyan helyzetbe kerülök, hogy anno még nekem is le kellett térdelnem egy vadidegen elé és megkérdezni, hogy hozzám jön-e, úgyhogy nagyon jó élmény és sok ideig mesélünk róla még.”

A Vajda János Gimnáziumban három kilencedik évfolyamos osztály indul. A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén, 8 órakor lesz. Az utolsó tanítási nap az idei tanévben 2024. június 21. péntek.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus