Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Három osztálynyi gólya a gimiben
2023. aug. 30. szerda | Keszthely
Három osztálynyi gólya a gimiben
Gólyanap volt a Vajda János Gimnáziumban. Három osztályban csaknem 100 kilencedikes kezdi meg a tanévet szeptember 1-én. A szervező felsőbb éves diákoknak és a tanároknak is az a célja, hogy megismertessék a várost, az iskolát az új tanulókkal.

Mindkét bátyja, sőt még anyukája és nagymamája is a Vajdába járt Tihanyi Zsombornak. A leendő gimnazistának nagyon tetszettek a gólyanap feladatai.

„Nagyon kreatív programok voltak, szerintem viccesek. Például volt olyan, hogy a tanárokról eldugtak képeket a Balaton-parton és meg kellett nevezni őket és hogy mit tanítanak. A Festetics-kastély parkjában meg kellett kérni embereket és azért kaptunk egy-egy pontot” - nyilatkozta Zsombor. 

A gimnáziumban kezdtek, de megfordultak a város több pontján, majd a vízitelepen zárták a napot a gólyák. A diákönkormányzat tagjai és az osztályfőnökök is részesei voltak a programnak.

„A diákönkormányzat feladata a gólyanapnak az előkészítése, lebonyolítása, ezzel lehetőséget kapnak a diákönkormányzat tagjai, hogy közösségi órát is szerezzenek. Nagyon szívesen vállalják a feladatokat és a célja az, hogy a gólyákat megismertessék egymással. Az idén körülbelül 100 gólyánk van” - mondta televíziónknak Karácsonyi Ágnes, Diákönkormányzatot segítő tanár.

Délelőtt vegyes csapatokat alakítottak ki a szervezők, délután már osztályokra bontva vetélkedtek a leendő vajdások. Az elsődleges cél az ismerkedés és a közösségépítés. A diákok és tanárok is úgy látják, hogy egységes, jó közeg van a Vajda János Gimnáziumban. Mindezt a gólyanap alapozza meg, melyet a szervező diákönkormányzatosok is átéltek.

Varga Enikő, a Diákönkormányzat elnökségi tagja: „A gólyanap az minden ember életében…apukánk is mennyit mesélt még az egyetemi gólyanapokról. Ez mindenképpen csapatépítő, megismerjük a város helyszíneit, az osztálytársainkat, meg vicces feladatok vannak. Én a mai napig mesélem, ha olyan helyzetbe kerülök, hogy anno még nekem is le kellett térdelnem egy vadidegen elé és megkérdezni, hogy hozzám jön-e, úgyhogy nagyon jó élmény és sok ideig mesélünk róla még.”

A Vajda János Gimnáziumban három kilencedik évfolyamos osztály indul. A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén, 8 órakor lesz. Az utolsó tanítási nap az idei tanévben 2024. június 21. péntek.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 9. szerda 16:52 | Fenékpuszta
1338 fióka lábára került gyűrű a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából.
| 2022. aug. 24. szerda 18:11 | Zalaegerszeg
A madár kiválóan alkalmazkodik a száraz élőhelyekhez.
| 2022. jan. 25. kedd 15:51 | Vörs
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
| 2021. ápr. 5. hétfő 20:22 | Alsópáhok
Leginkább villanyoszlopokra építik fészküket a fehér gólyák. Az E.ON fészektartókkal segíti őket.
| 2020. szep. 8. kedd 12:53 | Vörs
A hazánkba elsőként hazatérő vörsi gólya tiszteletére avattak szobrokat a Kis-Balaton fővárosában.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.